USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Нардеп Пашинський: зрив військової торгівлі з Росією – злочин проти України

28 Квітня 2018 07:00
Авіаремонтний завод «Укроборонпрому» купує лопаті гвинта до гелікоптерів в заводу, пов’язаного з державним російським підсанкційним холдингом «Ростех», інформує Ua1.

Як зазначається у розслідуванні програми "Схеми", українська компанія «Вертолсервіс», яка перемогла на тендері із постачання лопатей несного гвинта для заводу «Авіакон» в лютому 2018 року, через посередників закуповувала лопаті в російського «Улан-Уденського лопатного заводу», який є дочірнею компанією другого рівня «Улан-Уденського авіаційного заводу», що входить до холдингу «Вертольоти Росії», який є частиною російської держкорпорації «Ростех», що активно працює над кремлівським оборонним замовленням.

«Попри те, що і «Улан-Уденський авіаційний завод», і «Вертольоти Росії» перебувають під санкціями РНБО, «Улан-Уденський лопатний завод», який належить до тієї ж групи, наразі до санкційного списку не входить», – підкреслюють автори розслідування.

При цьому вони наголошують: одним із засновників «Вертолсервіс» є син колишнього заступника міністра оборони і чинного заступника гендиректора «Укроборонпрому» Олександра СтеценкаСергій, який підтвердив, що його компанія «постачає «Авіакону» лопаті російського виробництва, оскільки вони виробляються лише в РФ».

Крім того, зауважується, цю ж інформацію підтвердив і другий засновник «Вертолсервіса» Сергій Кіршин, тоді, як заступник гендиректора «Укроборонпрому» Олександр Стеценко заявив, що не ознайомлений із деталями бізнесу свого сина, однак при цьому запевнив, що для нього "не важливо, звідки лопаті – важливо, щоб в армії було все, що потрібно".

Разом з тим, зазначається: очільник оборонного комітету ВР, звинувачений в організації корупційних схем з військовою технікою, нардеп від «Народного фронту» Сергій Пашинський, коментуючи цю інформацію, заявив, що «армію необхідно озброювати будь-якою ціною».

При цьому він підкреслив: зрив поставок комплектуючих до української військової техніки з РФ є «злочином проти обороноздатності нашої держави» – «Якщо нашим хлопцям, щоб їх озброїти, треба щось привезти з Російської Федерації, щоб вони ще краще воювали з Російською Федерацією, то це тільки викликає нашу повагу».

Втім, наголошується, за словами екс-директора «Авіакону» Максима Глущенка раніше на заводі намагались знайти альтернативу лопатям російського виробництва – «І вже готові були створити на території України спільне виробництво з компанією з ПАР, у якої була подібна технологія виробництва деталей», – однак ця ініціатива не була підтримана «Укроборонпромом».

Водночас зауважується: за даними порталу публічних закупівель, з літа 2016-го року «Авіакон» витратив на лопаті кермового та несного гвинта понад 100 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хохо Показати IP 28 Квітня 2018 08:36
душу й тіло ми положим... за бабло пашинського.... от тобі і доказ що на війні заробляють гроші. і це як маховик!!! чим інтенсивніші бої і більші втрати тим більше треба озброєння і більше бабла скосиш. суд вам Господній!
шеф Показати IP 28 Квітня 2018 09:44
лице корупціі
Таки Да Показати IP 28 Квітня 2018 13:26
,,Любий друг"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus