USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Звільнені за «законом Савченко» злочинці за рік вбили 55 людей

30 Січня 2017 14:24
Протягом 2016 року 55 убивств в Україні скоїли засуджені, які вийшли із місць позбавлення волі за «законом Савченко». Загалом, за час існування закону, на волю достроково вийшли 8,7 тис. засуджених. Із них 1313 осіб підозрювали у скоєнні тяжких злочинів.

Про це йдеться у сюжеті «ТСН Тиждень».

«Закон Савченко» чи проект закону «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання» зареєстрували у Верховній Раді 5 листопада 2015 року. 22 грудня його підписав президент Петро Порошенко. Співавтором закону виступила Надія Савченко. Із липня 2014 року по 25 травня 2016 року вона була позбавлена волі у Росії.

За «законом Савченко» рік, проведений у СІЗО, прирівнюють до двох. Це дало можливість в`язням вийти на волю достроково.

Завдяки «закону Савченко» на волю вийшли чимало одіозних фігур, серед яких - суддя Зварич (спіймали на хабарі в мільйон гривень) і екс-депутат Лозінський, який серед білого дня розстріляв селянина. У тому числі «олександрійський маніяк», уродженець Волині, який замучив на смерть двох дітей та 21-річну дівчину вже після того, як достроково вийшов на волю.

Нагадаємо, як раніше заявив начальник кримінальної поліції Вадим Троян, 700 осіб з 9000, які вийшли на свободу за «законом Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні в термін основного покарання), затримали повторно за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Триста з них - заарештовані. А зі слів заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової, через цей закон на волю виходять серйозні злочинці, і це становить великий ризик. Звільнення такої кількості особливо небезпечних злочинців не на жарт налякало європейців. І, зі слів експертів, введення безвізового режиму для українців в черговий раз опинилося під загрозою. Натомість сама авторка закону вважає його правильним і справедливим.

Те, що ліберальний «закон Савченко» вийшов вкрай несвоєчасно для правоохоронної системи, яка одночасно змінює міліцію на поліцію, і суд, і прокуратуру, і пенітенціарну систему, а отже навряд чи здатна протистояти масовому виходу на волю засуджених - факт уже незаперечний. Тому в поліції наполягають, якщо закон не змінять, до кінця місяця на волю вийде ще тисяча ув'язнених.

Своєю чергою, нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що у лютому цей закон скасують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ВОВК Показати IP 30 Січня 2017 14:28
с*ку на нари
007 Показати IP 30 Січня 2017 14:28
Спасли 1 втратили 55.
Юрист Показати IP 30 Січня 2017 14:45
Який Закон Савченко?Вона його писала і сама приймала?Депутати ідіоти прийняли не читаючи і тепер "корчать"з себе праведників.Цеж ці хлопці-Кожемякін,Ємець,Крулько...протягнули через комітет.Хто тепер відповість?Думайте виборці вже накінець головою,а не місцем для сидіння.
Волинянин Показати IP 30 Січня 2017 15:00
Воно звісно, не запобігає тому, що коли б вони вийшли не по "закону Савченко" то може скоїли б 75 вбивств, тільки пізніше... Напевне таких осіб треба постійно тримати в полі зору правоохоронних органів, а то й допомагати їм адаптуватись в соціум після відбуття покарання.. А то в нас правоохоронці тільки зайняті охороною можновладців від держави а про захист простих українців, та про долю звільнених із пенітенціарних установ не дуже то й переймаються...А кажуть їх у нас більше як армії...
Анонім до Волинянин Показати IP 30 Січня 2017 16:08
ще все попереду ,адже вийшли ще далеко не всі -65 не межа
Народна довіра Показати IP 30 Січня 2017 15:30
За прошлий рік на реформу МВС витрачено 28 млрд. грн .......
Савченко Показати IP 30 Січня 2017 18:30
Я всеодно не буду вимагати скасувати мій закон
Доцент Показати IP 30 Січня 2017 19:14
Випив,убив,в тюрму. Горбатого могила справить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus