USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Зимова казка» втретє зібрала юних вокалістів у Луцьку

16 Грудня 2019 08:00
14 грудня у спортивно-розважальному комплексі «Адреналін Сіті», що в обласному центрі, зібралися талановиті діти – і гурти, і вокалісти, аби взяти участь в конкурсі «Зимова казка».

«Дитячий вокальний конкурс «Зимова казка» відбувається уже втретє, уперше – в «Адреналін Сіті» у закладі «Стоп-кадр».

«Нам дуже приємно, затишно, комфортно тут, атмосферно, святково, по-новорічному, тож дякуємо за співпрацю, адже цього року спортивно-розважальний комплекс виступив партнером нашого конкурсу. Участь у конкурсі беруть і колективи, і солісти. Тематика репертуару учасників – це добрі дитячі пісні про зиму, колядки, щедрівки, різдвяні пісенні традиції, пісні про Миколая. Тобто все, що пов’язано з зимовим періодом», – розповіла організаторка й директорка проєкту Тетяна Ціхоцька.

Однією важливою умовою, яка відрізняє конкурс від інших, є дотримання авторських прав. «Це питання кричуще, на мою думку, і воно мені болить не тільки на рівні дитячого репертуару. Як кажуть, якщо ми хочемо змін, то їх треба починати з малого. Треба навчити дітей шанувати авторські права, дотримуватися їх і розуміти, що все це хтось творить, на все це хтось поклав свій час, свої роки. Дитячий репертуар на сьогодні є дефіцитом. Хороших, добрих україномовних пісень не так і багато, тішить, що є окремі автори, які працюють на цій ниві. Я теж пишу для своїх «Жайворонків» пісні сама. Тобто проблема є, але ми її виправляємо. «Жайворонкам» уже сім років, за цей час ми натворили стільки репертуару, що тепер навіть ділимося ним з іншими виконавцями», – запевняє пані Тетяна.

Дітки-учасники як приз отримують професійне відеознімання їхнього виступу, дипломи, кубки, запрошення на розваги в «Адреналін Сіті». Конкурс відбувається за підтримки департаменту культури Луцької міської ради, який, своєю чергою, запрошує фіналістів на фестиваль «Різдво у Луцьку». Цього року у нас є учасники не лише з Волині, а й зі Львова».
Виступали учасники конкурсу в таких категоріях: колективи (вікові групи 5-9 та 10-14 років) та солісти (вікові групи 5-9 та 10-14 років). Найкращих серед найкращих визначало журі у складі Дмитра Ураєва, Роксолани Толочко-Манукян, Сергія Денисюка, Олега Гонтаря.

Серед колективів молодшої вікової групи перше місце здобула студія «Жайворонки» з Луцька. У віковій категорії 10-14 років на третьому місці опинився дует Божени Климчук та Анастасії Кравчук. Друге місце у цій категорії отримала студія «Жайворонки». А першими стали «Стобарвні нитки» з Княгининка.

Серед солістів 5-9 років третє місце отримали Анастасія Оніщук та Мілана Васюхник. Друге місце розділили Святослав Гавриш та Яна Цось. А перше місце присудили Владиславі Волинець.

У віковій категорії 10-14 років третє місце і статуетку, яка це засвідчує, отримала Ліза Королюк, а диплом про здобуття третього місця та запрошення на участь у міському фестивалі «Різдво у Луцьку» дісталися Христині Самолюк. На другому місці опинилася Анна Малоока, якій вручили статуетку, а Яна Головій із Заболоття Ратнівського району, якій теж дісталося друге місце, отримала диплом та запрошення на участь у міському фестивалі " Різдво у Луцьку«. А переможницею журі одностайно назвало Софію Гловацьку з Ківерців. Дівчинка отримала диплом, статуетку та запрошення на «Різдво у Луцьку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus