USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковельський камерний оркестр «Квінта» зачарував поляків

17 Червня 2009 16:46
Вже стали доброю традицією поїздки творчих колективів Ковеля на різноманітні фестивалі й зустрічі в міста – партнери. Так, з 10 по 15 червня, на запрошення бурмістра Бжега Дольного (Польща), камерний оркестр «Квінта» Ковельської школи мистецтв під керівництвом Тетяни Корнєвої брав участь у святкових заходах з нагоди Дня міста, – повідомляють «Волинські Новини».
Концертна програма колективу була насиченою та різноманітною, включала виступи на майданчиках під відкритим небом, у місцевих костелах. Надзвичайно тепло та зворушливо поляки зустрічали оркестр, який щоразу вражав майстерним виконанням, різноманітністю та складністю репертуару.
Як інформує сайт Ковельської міськради, «Квінта» знайшла багато нових прихильників, їх творчістю зацікавились гості з Німеччини та Росії, які в цей час перебували з візитом у Бжегу Дольному.
Для колективу та офіційної делегації міста Ковеля господарі організували цікаву пізнавальну програму – це екскурсії до Вроцлава, на виставку «Становлення Європи», у народний музей під відкритим небом. Ковельчани мали змогу ознайомитись із роботою закладів освіти міста, оглянути спортивні об’єкти, поспостерігати за виступами місцевих мистецьких колективів. Також досягнули ряд домовленостей щодо подальшої співпраці, зокрема директор культурно-просвітницького центру Олена Вальчук запросила місцевих художників представити свої картини під час Дня міста Ковеля, польські школярі із ліцею Максиміліана Оссолінського у жовтні відвідають Ковель.
До речі, нещодавно у Бжегу Дольному перебувала група учнів НВК№11. Ці навчальні заклади товаришують протягом двох років і планують підписати Угоду про співпрацю. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus