USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Шахтар» переміг «Манчестер Сіті» та вийшов у плей-оф Ліги чемпіонів

7 Грудня 2017 07:00
Забивши два голи у першому таймі та пропустивши лише наприкінці зустрічі з пенальті, «Шахтар» мінімально переміг англійський «Манчестер Сіті» - 2:1. Таким чином «гірники» вийшли до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Матч відбувся 6 грудня на стадіоні ОСК «Металіст» у Харкові.

Перед матчем

Для виходу у наступний раунд найпрестижнішого футбольного турніру Європи у сьогоднішньому матчі «Шахтарю» необхідно було просто не програти англійському «Манчестер Сіті» - команді, яка вже забезпечила собі перше місце у групі. Проте, навіть програвши, донеччани могли розраховувати на вихід у плей-оф, втім для цього аутсайдер групи «Феєнорд» мав грати у нічию з «Наполі».

Існувала ймовірність, що тренер «містян» Пеп Гвардіола випустить на сьогоднішню гру резервний склад, адже він неодноразово заявляв, що дав би зіграти у сьогоднішньому матчі українцю Олександру Зінченко (наразі футболіст не є основним гравцем), якби той був заявлений за його команду у Лізі чемпіонів. Втім, перед відльотом до Харкова Гвардіола зауважив, що проти «Шахтаря» зіграє основа, оскільки він поважає турнір.

Донеччани вже звикли грати без свого капітана Срни, котрий ризикує отримати дискваліфікацію за вживання допінгу, а також травмованих Кривцова та Малишева. Під питанням була участь у матчі Тайсона, який не приймав участі в останніх іграх своєї команди

Зауважимо, що окрім виходу до наступного раунду, для футболістів «гірників» був ще один стимул – вони хотіли побачити свого тренера Паулу Фонсеку у костюмі Зорро, у якоміу він пообіцяв прийти на післяматчеву прес-конференцію у разі проходу його команди до наступного раунду.

Перший тайм

На 3 хвилині після вкидання аута першого удару у матчі завдав Тайсон, проте м'яч пролетів значно вище воріт англійців. На початку гри кожна з команд намагалася взяти м'яч під контроль, одразу вступаючи у відбір після його втрати.

Феррейра міг відкривати рахунок на 7 хвилині, але не зміг переправити м'яч у ворота після класної контратаки своєї команди.

Як і очікувалось, манчестерці більше контролювали м'яч, проте до серйозних моментів з їхньої сторони не доходило, «гірники» намагалися «огризатися», вибігаючи у контратаки. На 21 хвилині донеччани провели чергову швидку атаку: Тайсон здійснив рейд з власної частини поля та віддав на Марлоса, який намагався обвідним ударом переправити м'яч у ворота - невдало.

А вже на 26 хвилині Бернард з меж штрафної фантастичним обвідним ударом відправив м'яч у «дев'ятку» воріт манчестерців після вдалої контратаки- 1:0. Вже через дві хвилини той же Бернард міг подвоювати перевагу «гірників», але цього разу Едерсон парирував удар бразильця.

На 32 хвилині лівий захисник Ісмаілі подвоїв перевагу «Шахтаря»: отримавши діагональ з центральної зони від Марлоса, він обіграв голкіпера Едерсона, який невдало зіграв на виході, та відправив м'яч у пусті ворота «містян» - 2:0.

Жезус міг відквитати один м'яч за 3 хвилини до перерви, втім П'ятов був на висоті, забравши «кулястого» до своїх рук. А вже в наступній атаці Тайсон ледь не зробив рахунок розгромним, проте м'яч після його удару пролетів вище воріт.

Другий тайм

Вже на початку другої половини зустрічі англійці побігли в атаку - Сане бив з-за меж штрафної, але м'яч полетів прямо в руки П'ятова. Футболісти «Сіті» очікувано більше атакували та старалися пресингувати «гірників» на їхній половині поля.

«Шахтар» намагався не відсиджуватися в обороні: на 52 хвилині м'яч після удару Тайсона з-за меж штрафної просвистів над «дев'яткою» воріт. Фернандіньйо ледь не засмутив свою колишню команду, втім не зміг поцілити у ворота «гірників» після подачі Бернардо Сілви.

На 63 хвилині Паулу Фонсека провів вимушену заміну: замість травмованого автора другого голу Ісмаілі на поле вийшов Азеведо. Своєю чергою, Гвардіола випустив на поле одного з найкращих форвардів світу Сергіо Аґуеро, який замінив Фернандіньойо - «містяни» перейшли на гру у два нападники.

За 15 хвилин донеччани отримали право на стандарт, але Ракицький пробив прямо в руки Едерсона. В одній з атак Аґуеро влучив у стійку після передачі Діаса, який продерся крізь захисні редути «Шахтаря».

Манчестерці намагалися відквитати бодай один гол, але захист донеччан щоразу переривав ці спроби.

Вже у додатковий час Жезус заробив пенальті, який відмінно реалізував Аґуеро - 2:1. Але, щоб забити ще один м'яч, «городянам» просто забракло часу.

Відтак, «Шахтар» переміг «Манчестер Сіті» та вийшов в 1/8 Ліги чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 7 Грудня 2017 08:44
Шахтер - Чемпион!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus