USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Авангард прийматиме міжнародний турнір за участю 5 країн

23 Листопада 2016 09:50
Календар змагань легкоатлетичного сезону 2017 року затвердили минулого року. Волинь не пастиме задніх і прийме десяток змагань високого рівня. Наприклад, п’ять стартів в офіційному календарі Федерації легкої атлетики України мають другий ранг класифікації, вище якого тільки чемпіонати Європи та світу, - інформують у прес-службі ФЛАВО.

Нагадаємо, що влітку–восени 2015 року на Авангарді, завдячуючи співпраці Федерації легкої атлетики України та Волині із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» проведено масштабну реконструкцію, зокрема вкладено сучасне покриття швейцарської фірми Коніка, нанесено розмітку на легкоатлетичні доріжки, облаштовано сектори для метань і стрибків, змінено комунікації.

Отож, перші великі змагання 2017-го прийме Ковель. Тут 9 травня стартує Ковельський міжнародний півмарафон. Його традиційно організують ФЛАВО та СК «Ковель».

13 травня луцький Авангард прийме великий міжнародний турнір – матчеву легкоатлетичну зустріч серед юніорів. До нас завітають збірні України, Кіпру, Ізраїлю, Румунії та Білорусі.

Чи не наймасштабніші змагання 2017 року в Луцьку – Командний чемпіонат України серед дорослих і молоді (6-7 червня). До Луцька знову з’їдуться всі найсильніші українські легкоатлети, адже чемпіонат стане відбором для участі в Командному чемпіонаті Європи, що відбудеться 24 червня у французькому Ліллі (так звана європейська Суперліга).

Ще одна цікава міжнародна легкоатлетична зустріч відбудеться у Володимирі. Традиційні змагання стрибунів у висоту у наступному році отримали статус міжнародних та внесені до офіційного календаря, відтак варто очікувати приїзду до Княжого міста сильних атлетів. «Володимирські висоти» відбудуться 30 липня. Інший традиційний старт у календарі – всеукраїнські змагання із спортивної ходьби «Луцька десятка», які відбудуться 1 липня.

Не бракуватиме у Луцьку й «звичайних» чемпіонатів. «Авангард» прийме Командний чемпіонат України серед юніорів (24-25 травня) і Чемпіонат України серед юніорів (26-28 червня, причому цей старт буде відбором на липневий чемпіонат Європи в Гроссето).

А восени матчева міжнародна зустріч «Тільки разом» збере на «Авангарді» юнаків. Цей старт відбудеться 30 вересня, на закінчення легкоатлетичного сезону.

«Такий насичений і змістовний календар – це підтвердження легкоатлетичною спільнотою країни рівня проведення змагань у Луцьку. Але водночас це новий виклик для нас, прагнемо запровадити нові стандарти для організації змагань. Наша мета незмінна – зробити легку атлетику більш привабливою для глядачів», - прокоментував для ВН затвердження офіційного календаря перший віце-президент ФЛАУ, президент ФЛАВО Володимир Рудюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus