USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бійка – це не цікаво»: у Луцьку змагаються тхеквондисти. Фото

2 Грудня 2018 14:32
Десятки спортсменів з Волинської області та Києва змагаються на турнірі з тхеквандо Кубок Любарта в Луцьку.

Змагання відбуваються в спорткомплексі Луцького національного технічного університету 2 грудня.

Початок турніру стартував зі спарингів маленьких тхеквандистів, тож батьки хвилювалися та водночас підтримували своїх дітей. А на сусідній секції бійці демонстрували вміння з техніки.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини президент Волинської федерації тхеквондо (ІТФ) Олександр Кінах розповів, що Кубок Любарта – це відкритий турнір, де беруть участь представники Луцька, Волинської області та Києва. Зокрема, спортсмени змагаються у трьох дисциплінах: особистий туль – це боротьба з невидимим суперником, в якій відточуються техніка блоків, ударів та переміщень; масогі – це спаринг; командний туль – основний упор робиться на зваженість дій спортсменів. У змаганнях беруть участь спортсмени від 7 років до дорослих, який понад 20 років.

За підсумками турніру визначать переможців загальнокомандного заліку, масогі. Нагородження переможців командних туль відбудеться окремо, адже це найскладніша дисципліна.

«Здебільшого у тхеквандо використовується техніка ніг. Перевага надається тим спортсменам, які використовують складні удари, тобто найбільше можна набрати ударом при розвороті на 360 градусів, якщо потрапити в голову. Здебільшого спортсмени набирають один-два очки простішими ударами. Однак є бійці, які мають хорошу техніку і показують серйозні комбінації ударів», - наголошує Олександр Кінах.
З його слів, для того, аби взяти участь в змаганнях, потрібно тренуватися щонайменше рік. Здебільшого маленькі бійці приймають участь в спарингах, оскільки туль навчити тяжче.

«Коли приходять на тренування, то думають, що основне – це навчитися проводити бій та наносити удари. Проте техніка тулі допомагає в спарингах, тому чим кращий туль, тим красивіший спаринг. Бойове мистецтво – це коли людина, яка навіть не цікавиться ним, отримує естетичне задоволення від бою. Бійка – це не цікаво. Якщо людина має хорошу техніку, то всім приємно дивитися зіткнення двох суперників. Тому, щоб красиво проводити бій, потрібно тренуватися не один рік, адже кожен блок чи удар потребує певної постановки та координації тіла», - каже президент федерації.

Зазначимо, що спортсмени використовують корейську мову, коли називають певний вид удару чи руху. Як зазначає Олександр Кінах, мову вони вчать автоматично, адже всі назви елементів під час тренувань озвучуються, тож бійці їх запам’ятовують, хоча інколи не знають дослівного перекладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus