USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Челсі» розгромив «Арсенал» у фіналі Ліги Європи

29 Травня 2019 23:50
У фіналі Ліги Європи, де зустрічалися дві лондонські команди «Арсенал» та «Челсі», сильнішими виявилися «сині», які розгромили «канонірів» з рахунком 4:1. Відзначимо, що всі голи були забиті у другому таймі.

Фінал Ліги Європи відбувся 29 травня на Олімпійському стадіоні у Баку.

У англійському фіналі Ліги Європи зустрічалися дві команди з Лондона, тож матч сміливо можна було назвати дербі. Фінал для «Арсенала» був важливішим, аніж для «Челсі», оскільки «каноніри» не змогли вийти в Лігу чемпіонів через чемпіонат, зайнявши п’яте місце, тож могли це зробити, перемігши у другому за престижністю турнірі Старого світу.

Варто відзначити, що тренер «Арсенала» Унаї Емері тричі поспіль вигравав Лігу Європи з іспанською «Севільєю», тож має неабиякий досвід у цьому турнірі.

На 9 хвилині форвард «Арсенала» Обамеянг мав шанс відкрити рахунок, однак нападник не влучив у ворота з вигідної позиції після відскоку м’яча. На 25 хвилині «Челсі» вибіг в контратаку, під час якої Канте прострілював на Жиру, однак французький форвард не зумів скинути м’яч під удар Педро.

У «Арсенала» небезпечно пробивав Джака – м’яч зачепив поперечину воріт «синіх» . На 34 хвилині у «Челсі» міг забивати Емерсон, проте Чех парирував цей удар з гострого кута. Через 5 хвилин Чех знову був вимушений рятувати свою команду – цього разу по його воротах пробивав Жиру, який обігрався в стінку з партнером.

А вже на 49 хвилині другого тайму екс-футболіст «Арсенала» Жиру забив у ворота своєї колишньої команди, відкривши рахунок у матчі: Емерсон подав на французького форварда, а той головою задав прицільного удару в ближній кут воріт «канонірів» – 1:0. Відзначимо, що цей гол став одинадцятим для французького форварда у нинішньому розіграші Ліги Європи.

Після забитого голу «Челсі» віддав м’яч «Арсеналу», вирішивши грати на контратаках, і це принесло свої результати. На 60 хвилині «Челсі» перехопив м’яч у центрі поля та організував швидку атаку, під час якої Азар відпасував на Педро, який з першого дотику поцілив у дальній кут воріт Чеха – 2:0.

Через кілька хвилин рахунок взагалі став розгромним. На Жиру сфолили у карному майданчику гравці «Арсенала», і арбітр вказав на точку. До м’яча підійшов Азар, розвівши «кулястого» та Чеха по різних кутах – 3:0.

На 69 хвилині нігерійський футболіст «канонірів» Івобі класним ударом відіграв один гол, подарувавши шанс свої команді – 3:1. Однак через три хвилини Азар оформив дубль, розстрілявши ворота «Арсенала» після пасу Жиру та фактично забезпечивши перемогу своєї команди – 4:1.

В підсумку, «Челсі» святкував перемогу в фіналі Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus