USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Чемпіонат України в Луцьку – новий рівень організації змагань, – Гоцул

11 Травня 2016 18:30
Цього літнього сезону у Луцьку відбудеться низка серйозних легкоатлетичних стартів, включаючи головні національні змагання – з 16 по 19 червня чемпіонат України, на якому буде відбиратися команда для участі в Олімпійських іграх.

Підготовці до них був присвячений візит на Волинь під час травневих свят делегації ФЛАУ на чолі з президентом Федерації Ігорем Гоцулом.

Про це йдеться на сайті Федерації легкої атлетики.

- Проведення подібних змагань – це велика відповідальність, - розповідає Ігор Гоцул. - Окрім того, ми маємо довгострокові плани щодо використання луцького стадіону «Авангард» не лише для національних змагань та зборів, але й для проведення міжнародних змагань. І з огляду на це нам важливо було скоординувати зусилля з нашими колегами – Волинською ФЛА та нашим основним партнером в Луцьку Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», щоб наші дії були максимально ефективними. Тому ми домовилися, що, незважаючи на вихідні дні, ми проведемо семінар-нараду, де обговорили три основних моменти.

Рівняння на шоу-бізнес? Чом би й ні!

Перший – сучасні підходи до організації змагань з легкої атлетики. Тут мені було чим поділитися, оскільки маю великий досвід організації таких стартів, також багато їх відвідував за кордоном, набув чимало напрацювань під час роботи в різних структурах ЄА. Ми обговорили, що потрібно зробити для того, щоб змагання в Луцьку проходили на новому якісному рівні. Якщо порівнювати змагання, які сьогодні тут проводяться, з іншими легкоатлетичними змаганнями, то можемо поставити Луцьку дуже непогану оцінку. Якщо порівнювати їх зі змаганнями з більшості інших видів спорту в Україні, то також можемо поставити непогану оцінку. Але якщо порівнювати нещодавню міжнародну юнацьку матчеву зустріч, скажімо, з концертом «Океану Ельзи», то ми тут явно програємо. Легкоатлетичні змагання мають бути видовищем, шоу, мають заманювати глядача, утримувати його увагу, мають бути сенсаційними, цікавими, захоплюючими. Ми для себе визначили, що замало задовольнятися винятково тим успіхом, який, без сумніву, маємо зараз. Ми хочемо більшого, ми хочемо ставити планку набагато вище. І перша частина нашої роботи якраз була орієнтована на аналіз найкращого досвіду – міжнародного, а також того, який ми можемо запозичити з інших сфер діяльності, в першу чергу з індустрії розваг.
Міжнародні перспективи Луцька

Друга частина бесіди була присвячена нашим довгостроковим планам щодо Луцька. Ми обговорили те, як вибудовуємо на найближчі декілька років нашу загальну стратегію щодо залучення до столиці Волині міжнародних змагань та інших міжнародних заходів. Це також достатньо амбіційний великий проект, який ми будемо спільно рухати. Я зараз не хотів би називати конкретні змагання. Оголошуватимемо їх в силу надходжень заявок на право проведення, або започаткування тих чи інших стартів. Скажу лише, що це – і відповідальні змагання ЄА, і розширення програми міжнародних зустрічей, і проведення в Луцьку змагань на запрошення.

Збірна України вже випробовує «Авангард»

У третій частині ми детально обговорили безпосередньо підготовку до чемпіонату України, її найрізноманітніші аспекти. Ми хочемо, щоб це був не пересічний чемпіонат. Ми хочемо, щоб він був успішний, і не лише щодо спортивних результатів, але й успішний як видовище, як подія. Упродовж декількох годин керівництво ФЛА Волинської області і керівництво Фонду «Тільки разом» спочатку уважно слухали, потім у нас зав’язалася змістовна і цікава дискусія, результатом якої має стати нова якість наших змагань.

Після обговорень усіх цих питань я, звісно, не міг не скористатися можливістю зустрітися зі спортсменами та тренерами збірної України, адже в Луцьку цими днями якраз розпочався навчально-тренувальний збір наших провідних спринтерів. Вийшла цікава розмова, побудована на інтерактиві – з запитаннями, відповідями, роз’ясненнями, дискусіями. Ми радилися зі спортсменами по низці питань, наприклад, проводити естафети під час чемпіонату України, чи проводити це як окремі змагання. Отримали ми зворотній зв’язок щодо нового для них місця проведення збору, адже Луцьк вперше приймає НТЗ збірної. Маю сказати, що прозвучали винятково позитивні відгуки – і щодо якості харчування, і по умовах проживання, і по стадіону, в тому числі різним його параметрам. І, найголовніше, по тій атмосфері, яка є в Луцьку – максимальної доброзичливості, коли організатори намагаються задовольнити будь-яке побажання команди.

Ковель – приклад для наслідування

Третім пунктом в цьому відрядження був Ковель, де 9 травня відбувся чемпіонат України з півмарафону та 11-й міжнародний Ковельский пробіг. Завжди в таких поїздках я намагаюся звернути увагу влади на розвиток інфраструктури. З мером Ковеля ми обговорили, що можна зробити, аби відродити в місті стадіон, який перебуває в жахливому стані. Існує величезний дисбаланс між чудовими масовими змаганнями, які є справжнім святом спорту у місті, і тими реальними умовами, в яких тренуються легкоатлети. Але загалом від перебування у Ковелі – маса позитиву. Це дуже яскравий приклад того, як потрібно і можна проводити змагання з легкої атлетики. Масово, видовищно, з залученням всіх категорій населення. Це досвід, який ми б хотіли далі розповсюджувати. Показати, як маленьке містечко з досить невеликими можливостями, в тому числі і можливостями бюджету, може організовувати справжнє свято легкої атлетики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus