USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чиїм коштом відремонтують славнозвісний стадіон на Волині

8 Лютого 2014 08:00
Під час громадських слухань 6 лютого думали-гадали як реконструювати стадіон «Локомотив», а головне, яким коштом це зробити, якщо кошторисна вартість об’єкту становить 32 мільйона 231 тисяча 278 гривень, інформує ПроКовель.

Як запевнив заступник міського голови Ігор Прокопів, на розмову, ініційовану спортсменами, громадськістю, запрошували в першу чергу підприємців, інвесторів, які б могли допомогти місту надати друге дихання славнозвісному стадіону «Локомотив». Адже на стадіон свого часу приїздили з великими концертами відомі в тодішньому Союзі співаки, відбувалися міжнародні змагання з легкої атлетики, футбольні зустрічі тощо. Однак таких бажаючих, які б захотіли вкласти свої гроші у реконструкцію стадіону, наразі немає. Принаймні їхнього голосу не було чути під час обговорення даного питання.

Трохи історії цінового питання

У 2006 році міська влада розробила проектно-кошторисну документацію, яка пройшла всі необхідні подальші процедури, і з’ясувала, що на відновлення стадіону необхідно 21 мільйон 663 тисяч гривень та часу - рік і шість місяців.

Вже через два роки за кошти міського бюджету там таки розпочалися будівельно-монтажні роботи, однак свого продовження вони не мали, оскільки тоді Україну накривала економічна криза. За цей час лише стигли виділити і освоїти трохи більше мільйона гривень, що становило 4,8 відсотка від тодішньої загальної вартості будівельних робіт.

Восени минулого року кошторисну вартість стадіону переглянули і, як результат, до попередньої суми додали десять з половиною мільйона гривень.

Перспективи для потенційного інвестора

На офіційному сайті Ковельської міської ради ось уже кілька місяців як розміщена інвестиційна пропозиція - проект реконструкції «Спортивно-розважальний комплекс у Ковелі». Згідно з планом, тут, окрім всього іншого, пропонується звести критий льодовий майданчик, критий ігровий манеж, гімнастичне містечко. Земельну ділянку для будівництва спортивно-розважального комплексу інвестору передати в оренду на 30 років на конкурентних засадах. А ще – мають намір виділити поряд земельну ділянку площею 1,9 гектара під забудову з правом подальшого викупу. Проте навіть такі перспективи, зі слів заступника мера Ігоря Прокопіва, поки що не приваблюють інвесторів, тому зацікавлених немає.

За кошти міського бюджету – зась!

А тим часом стадіон «Локомотив», який займає прощу 4,7 гектара, стрімко руйнується та розкрадається нечистими на руку людьми. Міський голова Олег Кіндер у своїй промові до присутніх на громадських слуханнях зауважив, що він консультувався з фахівцями в будівельній сфері, які наполягали на тому, що реконструювати стадіон необхідно в комплексі, а не частинами. На зустрічі окремі присутні висловлювали думки щодо поетапного відновлення «Локомотиву» і частково за кошти міського бюджету, однак цей варіант був відразу ж відхилений.

«Ми не маємо права дозволяти, скажімо, легкоатлетам користуватися біговими доріжками, чи футболістам – гарти матчі на полі, бо ті ж таки трибуни – в аварійному стані. Не бай Бог щось там станеться, як ви думаєте, з кого тоді спитають?» - звернувся до аудиторії Олег Кіндер. Також він запевнив, що незалежно від того, хто буде ремонтувати стадіон інвестор чи громада, «Локомотив» залишиться в комунальній власності міста.

І насамкінець очільник Ковеля проінформував присутніх, що у тому разі, якщо інвестор не відгукнеться, місто візьме на себе зобов’язання власними силами реконструювати спортивний об’єкт, але розпочнуться роботи не раніше 2015-2016 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НОНА Показати IP 8 Лютого 2014 22:29
Ці розмови нічого не варті тому, що на даний час відсутнє джерело фінансування реконструкції. А це великі гроші. Ні один розумний інвестор в ці руїни гроші вкладати не буде, а в міському бюджеті таких коштів немає. Тому ковельська влада вирішила просто побалакати про одну з міських проблем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus