USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За сприяння Фонду Ігоря Палиці в Іваничах відкрили новий спортивно-ігровий майданчик

24 Вересня 2017 14:11
У іваничівських учнів справжнє свято. На території НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія», де навчаються початкові класи, школярі зібралися на урочисте відкриття спортивно-ігрового майданчика.

Проект «Здорова дитина – багата родина – успішна країна» – втілений у життя на умовах співфінансування батьків, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та селищної ради, повідомляє прес-служба Фонду.

Початкова школа іваничівської гімназії налічує 260 діток. У корпусі, на території якого облаштували дитячий майданчик, навчаються учні 2 – 3 класів.

«Це приміщення адаптоване під школу. Раніше тут був гуртожиток. Згодом у кімнатах облаштували класи, – розповідає Оксана Павлюк, заступник директора з навчально-виховної роботи у початковій школі. – Своїми силами ми зробили невеличкий спортивний зал. Та для того, щоб працювати згідно програми, нам потрібно більше місця. Тоді й виникала думка облаштувати спортивний майданчик.

Ініціатори проекту – батьки. Вони були готові, що до втілення задуму доведеться долучитися не лише фінансово, а й фізично. Працювали на благо діток усі разом: і батьки, і вчителі.

«Крім майданчика ми ще побудували доріжку, щоб дітки не ходили по болоті. У планах – встановити відеоспостереження, щоб зберегти майданчик та озеленити територію. Це перший наш проект, реалізований спільно з Фондом, та думаю, що не останній», – зазначає Людмила Іванчук, керівник ініціативної групи.
До здійснення мрії школярів долучилася селищна рада.

Іваничівський селищний голова Федір Войтюк каже: проблем у громаді вистачає. На їх вирішення потрібно чималі кошти. Тому в пріоритеті ті питання, що потребують негайного вирішення. Одне з них – відсутність умов для повноцінного зайняття спортом школярів. Адже спорт – не лише зміцнює здоров’я, а й виховує мужність, завзятість у досягненні мети, загартовує волю.

«Дуже добре, що Фонд розширив діяльність у межах усієї області. Це велика підтримка для громади. Зараз ми спільно працюємо над ще одним освітнім проектом. У школі №2 плануємо замінити старі, ще радянські парти, на антисколіозні», – ділиться Федір Войтюк.

Привітав присутніх представник Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Назар Недбайло. Він подякував ініціативній групі, за те, що не залишаються байдужими до проблем громади. А дітлахам побажав побільше перемог у спорті.

Після урочистої програми, де дітлахи демонстрували свої таланти, на малечу чекало яскраве свято з веселими розвагами та подарунками. Поблизу майданчика облаштували фотозону з осінніми атрибутами. Всі охочі могли не лише зробити світлину, а й посмакувати фруктами.

Представник Іваничівської районної організації політичної партії УКРОП Петро Кислий відмітив, що в порівнянні з минулим роком люди стали активнішими.

«Спостерігається значне збільшення кількості проектів. Люди побачили, що їм ідуть на зустріч, допомагають вирішувати проблеми, втілювати задуми, реалізовувати мрії. Часто буває так, що до нас приходять із однією маленькою проблемою, в результаті реалізовуємо великий проект. Щодо проекту з облаштування спортивного майданчика, планувалося що його вартість буде 20 – 30 тисяч гривень. В результаті сума збільшилася удвічі. Приємно, що селищна рада активно з нами співпрацює, долучається до співфінансування. Це дає можливість збільшити суму проекту та розширити його», – підсумував Петро Кислий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus