USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Федерація футболу України забороняє критикувати арбітрів

6 Листопада 2009 14:06
Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України звернувся до Професійної футбольної ліги України, «Прем’єр-ліги», колективних членів ФФУ та футбольних клубів України з проханням щодо «припинення негативних явищ у вітчизняному футболі». «Йдеться про непоодинокі випадки, коли учасники змагань у зухвалій та некоректній формі дозволяють собі публічно оцінювати арбітраж матчів у ЗМІ», - цитують звернення КДК ФФУ «Волинські новини».
«Загальновідомо, що контроль за якістю арбітражу здійснюється на кожному матчі офіційними представниками організаторів змагань − інспекторами. Оцінка дій та адекватності рішень арбітра виставляється по закінченні кожного матчу. У разі незгоди з якістю арбітражу клуби можуть звернутися до Експертної комісії ФФУ для захисту своїх прав.
Накладення дисциплінарних санкцій та покарання арбітрів за неякісне виконання своїх професійних обов’язків − аж до переведення в нижчу лігу − є виключною прерогативою Комітету арбітрів та Експертної комісії національної федерації», - сказано в документі, який підписав голова Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Стефан Решко.
«Відповідно до регламентних документів ФІФА, УЄФА та ФФУ, некоректні висловлювання, що їх дозволяють собі учасники змагань, коментуючи арбітраж матчів, а тим більше публічно − через ЗМІ − кваліфікуються як порушення дисциплінарних норм. Тому особи, які здійснюють такі вчинки, підлягають покаранню.
На превеликий жаль, КДК ФФУ констатує ігнорування органами футбольного правосуддя своїх колективних членів очевидних дисциплінарних порушень, в результаті чого ситуація погіршується, сягаючи неприпустимих масштабів.
Федерація футболу України − єдина організація, яка відповідає за розвиток футболу в нашій країні, маючи відповідні повноваження від ФІФА та УЄФА. Вона вимагає адекватної реакції з боку органів футбольного правосуддя на подібні вчинки, а також − покарання осіб, які дозволяють собі некоректні вислови, оцінки та дії, що принижують честь і гідність арбітрів, дискредитують систему арбітражу в цілому.
У випадку ігнорування подібних інцидентів органами футбольного правосуддя колективних членів ФФУ (особливо − з боку ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та ОФК ПФЛ України), Контрольно-дисциплінарним комітетом ФФУ, в порядку контролю, відповідно до статті 58 Дисциплінарних правил ФФУ, відкриватимуться провадження з цього приводу. За їх результатами притягуватимуться до відповідальності порушники та колективні члени, органи футбольного правосуддя яких проігнорували порушення, не давши належної оцінки поведінці винних», - мовиться у зверненні, опублікованому на Федерації футболу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
домовичок Показати IP 6 Листопада 2009 14:19
Ото насмішили!:) Суддю на мило! І шо мені за це буде?
Mehanik Показати IP 6 Листопада 2009 15:24
домовичок, я так розумію, що притягатимуться лише учасники команд (тобто футболісти, тренери і т.д.), а до простих вболівальників дана заборона не діє
Roma Показати IP 6 Листопада 2009 20:26
Просто футболістам і тренерам треба менше "патякати " під час матчу а грати,тоді краще буде..
Ольга Показати IP 6 Листопада 2009 21:23
хоч федерація футболу і забороняє їх критикувати,але,на мою думку,існують судді,які допускають дуже великі помилки у суддівстві!!!! але судді ж не Боги!!!
alex Показати IP 7 Листопада 2009 00:04
Якщо суддя помиляється, то це ще пів біди. А коли він куплений і починає нагло підсуджувати, це страшно. А в нашому футболі таке буває часто. А все починалось з хутряних шуб, сьогодні про це вже забули, тому що ці "піонери" піднялись вже високо і вони вершать долі.
Панас Показати IP 7 Листопада 2009 16:47
та ну, я собі не уявляю, що Кварц цю заборону дотримував. Бідні судді))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus