USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Футбольний центр «Ковель-Волинь» підбиває підсумки сезону

25 Липня 2017 07:20
На Волині закінчився аматорський футбольний сезон. Команди підбивають підсумки та готуються до майбутніх змагань. Футбольний центр «Ковель-Волинь» протягом сезону 2016/17 взяв участь в багатьох турнірах.

За словами Романа Лиса, одного з наставників ФЦ, головною метою тренерів на початку сезону було створення європейської клубної системи, у якій важливою є вся клубна структура та команди центру.

«Хотіли, аби наші діти зіграли в кількох сильних турнірах. Можна поїхати на слабкі та перемогти, але чи матимемо тоді професійний ріст вихованців? Вважаю неправильним підходом, коли маленьких дітей щороку ганяють на нескінченних турнірах. Для кожного віку є певна кількість матчів, які дитина повинна зіграти, а решта часу – тренування», – каже Роман Лис.

Загалом, протягом футбольного року команди ФЦ «Ковель-Волинь» взяли участь в десятках як офіційних, так і в товариських змагань. Так, вихованці 2009 року народження зіграли в кількох турнірах, а спортсмени 2008 року народження посіли друге місце на фестивалі футболу, що відбувався у Ковелі.

Діти 2007 року народження побували в міжнародних турнірах: в польському Замості вони посіли друге місце, а в Бартошице – дев’яте з-поміж 25 учасників (перемогла варшавська «Легія»).

У січні 2017 року малеча 2006 року народження відгукнулися на запрошення Хелмської федерації футболу та побувала на змаганнях в Дорогуську.

Окрім ковельчан до прикордонного містечка прибули юні футболісти з багатьох польських міст, а також київська «Оболонь». У березні спортсмени 2006 року народження завітали до Варшави, куди з’їхалися найкращі польські академії, включаючи місцевий філіал іспанської «Барселони». Серед таких іменитих команд ковельчани не зганьбилися, мінімально програвши «Ягеллонії» (команді Екстракласу), майбутньому переможцю. До слова, серед учасників була луцька «Волинь». Також діти 2006 року народження брали участь в ДЮФЛ Волині, де їхніми суперниками значився 2005 р. н. Ковельчани виграли свою групу, а за результатами фінальної стадії посіли почесну четверту позицію.

Юнаки 2003-04 року народження зіграли у ДЮФЛ Волині (ІІ ліга), весь сезон пройшовши без поразок. І тільки у фіналі вони програли нововолинському «Шахтареві» – 1:3. Хлопці 2001-02 року теж виграли свою групу в першій обласній лізі

та дістався фіналу, у якому програли луцькій «Волині». Підлітки 1999-2000 року народження до кінця боролися за «золото» в рамках вищої ліги ДЮФЛ, але фінішували другими, пропустивши вперед БРВ-ВІК з Володимира-Волинського. Окрім того, вперше за останні 12 років виступів в чемпіонаті України першої ліги команди U-15 та U-17 ФЦ «Ковель-Волинь» у підсумку посіли перше місце.

За регламентом змагань до фіналу потрапляли чотири команди з восьми груп. «В своїй групі наша команда U-15 з-поміж дванадцяти команд фінішувала першою. Задля потрапляння до фіналу чотирьох ми грали проти однолітків з ДЮСШ міста Тернополя. Арбітр не зарахував чистий гол ковельчан та поставив незрозумілий пенальті у наші ворота. Завдяки цьому тернопільчани перемогли», – пригадує Роман Лис. Щодо команди U-17, вона зайняла третє місце в своїй групі чемпіонату України.

Доросла команда футбольного центру взяла участь в аматорському чемпіонаті України, завдяки чому трибуни міського стадіону вщент заповнювалися вболівальниками. Фінішували ковельчани восьмими з-поміж одинадцяти учасників. Окрім матчів у всеукраїнській любительській першості хлопці грали чемпіонаті та кубку Волині, граючи 2-3 поєдинки на тиждень.

Наприкінці сезону вони здобули «бронзу» обласного чемпіонату та «срібні» медалі кубка. З вищезгаданими командами ФЦ «Ковель-Волинь» працюють тренери Віктор Романчук, Роман Романчук, Роман Лис, Юрій Романчук. На сьогодні вихованці центру виступають за професійні клуби. Йдеться про Владислава Вакулинського, Івана Мучака, Марчука Олега, Тараса Романчука. Останній є капітаном «срібного» призера чемпіонату Польщі – «Ягеллонії». Недарма Віталій Кварцяний є частим гостем міста залізничників, куди приїздить переглядати молодих гравців.

За словами Романа Лиса, у наступному сезоні команди центру ставлять тільки найвищі цілі та хочуть перемагати в кожному матчі. Також тренери та керівництво футбольного центру дякують місцевій владі за активну допомогу у розвитку ковельського футболу. Зокрема, за допомогу в зведенні кількох футбольних полів, що знаходяться в мікрорайоні «Сільмаш».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus