USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гендиректор «Вереса»: «Простіше сказати, що ми не робили, аби залучити вболівальників»

17 Квітня 2018 19:00
Рівненський «Верес» усе більше стає львівським. Особливо часто закиди в його бік лунають цього року. Адже команда мешкає і грає у Львові, а нещодавно ще й змінила реєстрацію на столицю Галичини і стала членом Федерації футболу Львівської області. Але чого не забрати у «Вереса», принаймні тієї частини клубу, що базується у Рівному, – то це вміння працювати з уболівальниками і гуртувати їх навколо ідеї народної команди. На тлі загального спаду інтересу до футболу у «Вересі» жевріє вогонь, крім того, тут розуміють, що працювати з глядачами – це не просто рекламувати матчі команди, а створювати клубні ідеї.

Журналісти розпитали у генерального директора рівнян Євгена Донцова про найвдаліші інструменти цієї роботи.

«Що ми робимо для збільшення кількості вболівальників? Простіше сказати, що ми ще не пробували для цього», – розповідає Євген.

Оскільки «Верес» грає на «Арені Львів», запустили так званий «Червоно-чорний експрес», тобто домовилися про своєрідний залізничний чартер з Рівного до Львова, плюс «шатлбаси» від вокзалу до стадіону. Ціна такого пакету та квитка на матч – трохи більш як 100 гривень.

Також на виїзді в інші міста домовляємося з місцевим кафе, яке є точкою збору наших фанів, місцем видачі квитків.

«Верес» був єдиним клубом в УПЛ, у якого вхід на матчі молодіжної команди був платним (20-40 грн). Попри це, чотири поєдинки на рівненському «Авангарді» були в п’ятірці найвідвідуваніших у чемпіонаті U-21.

Перед кожною домашньою грою клуб розробляє стратегію, яка стосується вболівальників. Продукують слоган матчу, тематику реклами. Відтак всі афіші, сіті-лайти, смс-розсилки виходять в одному стилі. Наприклад, виїзний матч з «Карпатами» відбувся під слоганом «Перефарбуємо стадіон у червоно-чорні кольори». Розробили флеш-гру в Facebook, у якій вболівальники за допомогою лайків поступово перетворили зелено-білий стадіон «Карпат» на червоно-чорний. Це зібрало велику кількість поширень, вподобань, переглядів. Матч із «Чорноморцем» відбувся під слоганом «Потопимо моряків», а клуб випустив спеціальну онлайн-гру «Морський бій».

Звісно, що на кожний матч в місті розвішують афіші, сіті-лайти, відбувається смс-розсилка, імейл-розсилка, задіяні радіореклама і ТБ-реклама. Торік проводили фестиваль вуличної їжі перед матчем та футбольні атракціони біля арени в Рівному.

В останні місяці у «Вересі» почали активно створювати фан-клуби в райцентрах Рівненщини. Кілька разів на місяць відбуваються презентації клубу в школах. Водночас дітям надають безплатні квитки на матч та на потяг для школярів.

Окремі люди працюють на розвиток сторінок «Вереса» в соцмережах. Клуб активний не тільки у Facebook, але й у Telegram та Instagram.

Юрій Конкевич, Рівне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus