USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Кращі тріатлоністи України – на Великому Поліссі. Репортаж

27 Серпня 2017 14:34
81 учасник з усієї України та їхні тренери з’їхалися на Волинь, щоб узяти участь у змаганнях з крос-тріатлону - «Polissia Challenge Cup 2017», які вперше відбулися у нашому краї 26 серпня.

Професійні спортсмени, бізнесмени, чиновники і просто люди, які ведуть здоровий спосіб життя і займаються спортом, продемонстрували свою міць і витривалість на трасі, що пролягла через три села Волині – Сомин, Луків, Смідин.

Найстаршому учаснику змагань – 62 роки, наймолодшому – 18. Лише один із зареєстрованих спортсменів зійшов з дистанції за станом самопочуття, всі решта – успішно фінішували.

Нагадаємо, траса для змагань пролягла через озеро Сомин. Плавці здолали дистанцію у 1000 метрів, потім вони крутили педалі 20 кілометрів і фінішували у центрі села Смідин, пробігши 6 кілометрів.

Організатор змагань з крос-тріатлону «Polissia Challenge Cup 2017» - громадська організація «Смідинська ініціатива», а сам захід відбувся під патронатом Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя».

Інна Рижих зайняла друге місце на змаганнях з тріатлону серед жінок. До фінішу вона прибула за 1 годину, 19 хв і 16 секунд після офіційного старту. Їй 32 роки. Інна Рижих - призерка чемпіонатів Європи, кубка Європи, досвідчена і професійна спортсменка.
«Особисто в моїй кар’єрі це був один із найскладніших стартів. Друге місце – це для мене відкриття. Ми потренуємося ще вдома і наступного року будемо краще готові до ваших сюрпризів, які були на дорозі. А ще - ми у вашому озері Сомин чекали на монстра, гугл (пошукова система Google.com.ua - ВН) нам так показав, і тому ми так швидко пливли (сміється – ред.). Дякуємо велике», - виступила спортсменка.

Дмитро Маляр з Дніпра став переможцем з «Polissia Challenge Cup 2017» серед чоловіків. Трасу він здолав із результатом 1 година, 14 хвилин і 11 секунд. Йому 33 роки. Він – майстер спорту із тріатлону.
«Ми тренуємося, їздимо по асфальту, а не лісами, як у вас. Складна для нас дорога і в цьому була новинка – сільські дороги. На 99,5 відсотків був впевнений, що стану переможцем, але це ж спорт, можна було пробити колесо чи порвати троса на велосипеді. Але ми командою підтримували один одного, разом змагалися і приїдемо ще. Я вперше на Волині. У вас дуже гарна природа, люди хороші: бабусі й дідусі, молодь з дітьми повиходили і так вболівали, раділи за спортсменів. У нас такого немає. Навпаки обурювалися б, що стільки пилу здійняли, шум спричинили. Нам у вас сподобалося», - запевнив Дмитро.

Олексію Астаф’єву з Дніпра – 18 років. Він прибіг другим. Його тренер, Віце-президент федерації тріатлону України Сергій Лисов, розповів, що спортсмен займається професійно тріатлоном лише півтора року, але швидко прогресує. Олексій вже є членом збірної України з тріатлону, майстер спорту з плавання і тиждень тому виконав норматив майстра спорту з тріатлону.
«Організатори з душею постаралися. Помітно, що чекали. І відчутно, що люди не розбещені такими заходами. Чисте і гарне озеро. Бо доводилося нам плавати й у брудній річці, й у каламутному океані, де хвилі, жахлива течія. Формат дистанції незвичний, що в одній точці стартуємо, а в іншій фінішуємо. Завжди так, що стартуємо і фінішуємо в одній точці. Але організатори постаралися з автобусами – людей привезли, відвезли. І хоча це складно проводити у трьох селах одночасно, але організатори молодці», - поділився враженнями Сергій Лисов.
20-річний Кирило Бойко з Житомира третім здолав трасу з результатом 1 година, 15 хвилин, 24 секунди. Він є майстром спорту з тріатлону. Почав займатися спортом із десяти років, а професійно – з 14.
«Я раніше долав і більші дистанції, але на спортивному, а не шосейному велосипеді. Траса була складною. Але це не завадило мені посісти 3 місце. Найскладніше було на велосипеді, бо трусило. Я б радив поліпшити до наступних змагань біговий сегмент, бо трохи грузнув у піску під час бігу. Але, в цілому, я задоволений результатом», - каже Кирило.

35-річний лучанин Роман Гаврилюк вперше на змаганнях з тріатлону. Він – марафонець і готується до чергового забігу. Роман – чемпіон України на 100 кілометрів.

«Радий, що фінішував. Звісно, що міг би й кращий результат показати, бо якщо люди є попереду, то можна було б краще. Але я задоволений все одно», - сміючись розповідає Роман.
Голова оргкомітету змагань, народний депутат України Ігор Гузь коротко підсумував змагання: «Насамперед скажу – все вдалося. Наступного року буде ще краще. Будуть і більші призові винагороди. Але найприємніше мені те, що такий прекрасний захід закінчується у найкращому селі на Волині – Смідин. Дякую усім, хто брав участь у змаганнях, а найбільше – жінкам, дівчатам, які пройшли дистанцію».
Нагадаємо, всього на «Polissia Challenge Cup 2017» - 6 переможців: троє чоловіків та троє жінок, які за І місце отримали по 15 тисяч гривень, ІІ місце – 10 тисяч гривень і за ІІІ місце – 5 тисяч гривень. Призовий фонд змагань становив 60 тисяч гривень.

Результати переможців

Чоловіки:

І місце - Дмитро Маляр (Дніпро). Результат - 1 година, 14 хвилин, 11 секунд.

ІІ місце - Олексій Астаф’єв (Дніпро). Результат - 1 година, 14 хвилин, 26 секунд.

ІІІ місце – Кирило Бойко (Житомир). Результат - 1 година, 15 хвилин, 24 секунди.

Жінки:

І місце – Софія Прийма (Львів). Результат - 1 година, 18 хвилин, 30 секунд.

ІІ місце – Інна Рижих (Дніпро). Результат - 1 година, 19 хвилин, 16 секунд.

ІІІ місце – Лілія Барановська (Київ). Результат - 1 година, 20 хвилин, 46 секунд.

Олена П’ЯНИХ

Турійський і Старовижівський райони, Волинь

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus