USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кримчанин здобув перше місце серед молоді на чемпіонаті у Луцьку

17 Червня 2016 18:18
35 годинна дорога, кордони і блок-пости довелося подолати Максату Кандимову (на головному фото) з міста Саки, яке розташоване на Кримському півострові, аби втрапити на Чемпіонат України з легкої атлетики.

Нагадаємо, у Луцьку, на оновленому стадіоні «Авангард» триває Чемпіонат України з легкої атлетики. Майже півтисячі спортсменів з усіх куточків нашої країни приїхали на Волинь. Чотири дні - 16-19 червня легкоатлети України змагатимуться за путівки на літні Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро у складі збірної України. Спорт об’єднав усю країну: є тут і гості з Донецької та Луганської областей, а ще приїхали спортсмени з окупованого Криму, аби виступити під прапором України.

Максат Кандимов – член національної збірної України, студент Тернопільського національного університету, де навчається на 3 курсі на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій. Живе він в місті Саки в Криму. Каже, виступати під прапором України за національну збірну – це принципова позиція.
«Готувалися до цього чемпіонату з зими, пропустили один старт в Кіровограді, щоб сюди приїхати, бо цей важливіший. Дорога була нелегкою, їхали через кордони, блок-пости. 35 годин до Луцька. Але нічого. Ми свою мінімальну задачу виконали - посіли перше місце серед молоді. Планували ще увійти в трійку серед дорослих, але будемо далі працювати. Бо тут суперники на 5-10 років старші за мене. Я вважаю, що свою задачу виконав», - розповідає він.

Максат мешкає в Криму, в невеликому курортному містечку, де живуть 30 тисяч мешканців. Умови для тренувань там - не надто хороші, але ж, каже, головне – мета. На жаль, хороша Паралімпійська база в Криму – зачинена, туди тренуватися не пускають. Тож доводиться тренуватися в місті, де умови не покращувалися з радянських часів.

Учора, 16 червня, Максат Кандимов виграв у Луцьку молодіжний чемпіонат України на дистанції 110 метрів із бар’єрами. У першому колі змагань він взагалі встановив особистий рекорд - 14.12 секунди. Такий результат дозволить йому взяти участь у матчевій зустрічі, яка відбудеться в Туреччині у серпні.
До слова, спортсмен поділився враженнями від міста та чемпіонату. «Місто – чудове, все на найвищому рівні: умови, і доріжки. Ще чемпіонат Украни в такому форматі не проходив. Луцьком ще не гуляли, ми приїхали 2 дні тому і не виходили – відпочивали. Тепер є можливість подивитися місто», - розповідає хлопець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus