USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кварцяний прокоментував долю ФК «Волинь»

25 Травня 2016 14:22
Луцька «Волинь» може продовжити грати в Прем’єр-лізі, якщо пройде переатестацію. Попри борги клубу, керівництво команди бачить варіант, при якому «Волинь» може залишитися в Прем’єр-лізі.

Для того, щоб пройти атестацію футбольний клуб має відповідати певним вимогам. Всі атестаційні вимоги розділені на 5 критеріїв: правовий, спортивний, кадрово-адміністративний, інфраструктурний і фінансовий.

У всіх атестаційний критеріях, окрім фінансового, «Волинь» може бути упевнена. Адже клуб забезпечений вмілими та кваліфікованими кадрами, професійними футболістами. Окрім того, спортсмени мають змогу проводити тренування на оновленому за останнім словом техніки стадіоні «Авангард», який цьогоріч отримав ІІ категорію міжнародної сертифікації, що дозволяє проводити тут чемпіонати всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованої Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Відтак, під питанням залишається лише фінансовий аспект, адже клуб заборгував деяким екс-працівникам кругленьку суму.

Минулої п’ятниці, згідно з напрацьованими домовленостями, виконком ФФУ прийняв рішення про продовження періоду атестації клубів прем’єр-ліги до 31 травня.

Будь-яких додаткових преференцій клуб не отримав і продовжити виступи зможе лише у разі вирішення боргової проблеми. Це може бути реструктуризація або повне погашення заборгованих сум.

Проте, «Волинь» нібито готова закрити борги перед колишніми футболістами. Керівництво клубу, своєю чергою, сподівається, що й екс-гравці підуть на деякі поступки.

Як розповів головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний, клуб готовий повернути борги футболістам, - власне, ті кошти, які вони заробили, граючи за клуб, але без додаткових стягнень у вигляді штрафів, накручених різними судовими органами та арбітражними інстанціями.

«Протягом тижня стане зрозуміло, чи пройдемо ми атестацію. Питання доволі складне. Клуб іде назустріч колишнім футболістам, яким заборгувало зарплатню, але й вони, своєю чергою, можуть піти на поступки, якщо вони будуть патріотами клубу, де грали та заробляли кошти. Наш генеральний директор клубу займається цим питанням, вона пропонує футболістам реальні фінансові речі та вони не надто хочуть йти на поступки. Їм дають великі можливості, і якщо вони не врахують це – то вони нічого не отримають, а клубу необхідно буде змінювати свої принципи існування», - розповів Віталій Кварцяний.
Якщо керівництву клубу все ж вдасться домовитися з футболістами, то вже до першого червня «Волинь» отримає вердикт - чи виступатиме в УПЛ у наступному сезоні.

Проте, не всі гравці готові отримати тільки частина боргу або розбити його виплату, як це зробив Ісса Ндоє, який погодився списати частину заборгованості, - повідомляє Depo.ua.

Крім Ндоє, луцький клуб веде переговори з Сашком Стевічем, Душаном Савичем, Миколою Наконечним, Петром Занєимв, Валентином Ілієвим, Даніелем Суботічем, Максимом Старцевим, Сергієм Пилипчуком, Рамоном Лопесом і Євгеном Павловим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
КУМ Показати IP 25 Травня 2016 17:59
Якщо ПІП придбає "деякі" підприємства,зокрема Луцьктепло,то чому б не пограти у футбол,зокрема таким "крутим"хлопакам як Кварцяний.Тільки,що робити далі і як жити цій країні,яка заледве дихає.А їм що до цього.Хліба і видовищ!Сумно...
до кум Показати IP 25 Травня 2016 21:57
ні краще популізувати бухло .наркотію кумівство і різні гоцки! нехай по твоєму діти щоб не займатись спортом краще нюхають клей. тиняються по підворотнях і п"ють пиво та курять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus