USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лауреати відзнаки ФЛАВО «Кришталева доріжка» - про нове у новому сезоні

12 Січня 2017 18:49
10 січня у луцькому арт-кафе «Стоп-кадр» відбулася церемонія нагородження лауреатів відзнаки Федерації легкої атлетики Волинської області «Кришталева доріжка-2016».

Прес-служба ФЛАВО спілкувалася із її учасниками – найвідомішими легкоатлетами області. У кулуарах церемонії спортсмени поділилася планами на наступний сезон.

Юний 15-річний спринтер Ерік Костриця у 2016-му повернувся жити до Луцька із Португалії, де мешкає його родина. Ерік займається у тренерів Олени та Олега Вегнері й восени виборов звання чемпіона України.

«Це був хороший в цілому рік і непогані результати. Підвела тільки трохи мене травма, - розповідає Ерік. – Займатися легкою атлетикою в Україні мені більше подобається. А серед планів на 2017 рік – виграти знову національний чемпіонат і поліпшити результати. Для цього із тренерами будемо міняти старт, я часто запізнююся на ньому».

Скороход із Любешова Дарина Касян каже, що негативом в цілому переможного сезону залишилося п’яте місце на чемпіонаті у Кропивницькому, яке не дозволило їй поїхати на чемпіонат Європи у Тбілісі. «Тому дуже хочу в 2017-му відібратися на юнацькі олімпійські ігри 2018 року, - мріє Дарина – Крім того, хочеться підтримувати дух переможця й надалі, адже це допомагає бувати в різних містах країни, змагатися».

Данило Даниленко у 2016 році стрімко увірвався у когорту найсильніших українських атлетів на дистанції 400 метрів і навіть потрапив із нашою естафетною збірною до фіналу ЧЄ в Амстердамі. «Перейшов на гладкий біг вимушено – травмувався, тому не ризикував бігти улюблену бар’єрну дистанцію. Хотілося б, звичайно, і на Олімпіаду потрапити, але біг в Амстердамі, встановив у минулому році персональний рекорд, тому в цілому рік нормальний», - каже Данило і додає: «Буду вчити потрохи англійську мову, адже мрію на чемпіонаті України відібратися на чемпіонат світу в Лондоні. У 2017-ий візьму із 2016-го з собою набутий досвід».

Триразова учасниця Олімпійських ігор Надія Боровська розповіла, що дуже хоче потрапити на четверту свою олімпіаду. «Уже в цьому році мене очікують нові виклики і старти. На чемпіонаті України в Івано-Франківську прагнутиму відібратися на Кубок Європи, а потім на чемпіонат світу у Лондон. Почали підготовки в нас на «Авангарді», потім плануємо збір в Анталії. Я поставила за мету потрапити у Токіо-2020, тому готуватися почну вже. Можливо, не до кінця реалізувалася в Ріо, адже не встигла відновитися до кінця після народження дитини, - розповідає Надія. – Приємно відчувати, що позаду є зміна. Хороші вихованці є у всіх наших провідних тренерів - Миколи Калитки, Володимира Яловика і подружжя Борисюків. У нас сильна школа і відповідно конкуренція. Але на змагання ви б чули, як сильно ми один одного підтримуємо».

Стаєр Юрій Русюк у 2016 році здобув чимало перемог і призових місць на марафонських і півмарафонських дистанціях. Але найвагомішими стартами спортсмен вважає перемогу на Ковельському півмарафоні, який був водночас чемпіонатом України і досвід боротьби на чемпіонаті Європи. «Там було особливо важко бігти. І конкуренція в Амстердамі була сильна, і далася взнаки втома після насиченого весняного сезону, - розповідає Юра. – Приємно, що восени набув форму знову і закінчив п’ятим місцем на марафоні у Дубліні із персональним рекордом, а також нормативом для участі в чемпіонаті світу-2017. Його намагатимуся закріпити під час квітневого марафону у Лодзі».

Інша приємна прикмета 2016-го, яку хочеться перенести у новий сезон – це бурхливий розвиток масового спорту, зокрема, пробігів в Україні.

«Відзначу високий рівень організації таких пробігів. Я чимало бігаю в Європі, тому скажу, що рівень Луцького півмарафону мені дуже сподобався».

Одна з наймолодших учасників олімпійського заходу на 20 км у жінок Валентина Мирончук розповіла, що в Ріо усі українські атлети могли показати свій рівень підготовки. «Можливо, у нашій країні варто було перейняти практику багатьох іноземних, де кошти виділяються більше на підготовку атлетів, а не на призові за здобуті місця, - розмірковує Валентина, - У 2017 році прагнутиму поліпшити результати. Хочу кваліфікуватися спочатку на командний чемпіонат Європи в Подебрадах, потім буду думати про Лондонський чемпіонат світу».
У метальниці молота Ірини Климець минулий рік став сезоном злетів і падінь. «Але більше позитиву все ж. Стався різкий злет в дорослу кар’єру, були тільки найкращі враження від Ріо, особливо його атмосфери, - розповідає Ірина, - Готувалася до Олімпіади дуже сильно. Можливо, десь помилилися, не так підійшли до старту. На тренуваннях в Ріо метала 66-67 метрів і це дуже добре для тренувань. Після Олімпіади зробили висновки і 2017 рік буде «технічним» для мене, прагну поліпшувати саме техніку метань. У лютому відбудеться чемпіонат України в Мукачеве, на якому можна буде відібратися на чемпіонат Європи. Під час зборів підучую англійську, бо дуже хочу в Лондон потрапити на ЧС. А ще мрію у 2017-му отримати повноцінні умови підготовки в Луцьку».

Іван Банзерук на командному чемпіонаті світу у Римі був шостим в індивідуальному заліку та другим у командному. «Після здобуття ліцензії я потужно готувався до Ріо. Там фінішував, дійшов і для першого олімпійського старту це вже непогано. Ми зробили з тренером висновки, нині почав нову підготовку, - ділиться спогадами і планами Іван. – 12 березня після збору в Туреччині буде перший офіційний старт в Івано-Франківську на ЧУ. Цього року майже не стартуватиму на комерційних стартах, хочу максимум показати в Лондоні і власне туди потрапити».

Відео із церемонії «Кришталева доріжка-2016»:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus