USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька гімназія отримала сучасний спортивний інвентар

27 Лютого 2017 20:55
Учні Луцької спеціалізованої школи №1 отримали сучасний спортивний інвентар та необхідне обладнання для занять фізкультурою.

Для того щоб волинські школярі розвивалися у спортивному напрямку та були здоровими, в 2013 році Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» запровадив проект «Футбольне поле – в кожну луцьку школу». За цей час універсальні міні-футбольні поля зі штучним трав’яним покриттям з’явилися на подвір’ях 18 шкіл міста. Ще три загальноосвітні навчальні заклади Луцька отримають такі поля у 2017, інформують у прес-службі Фонду.

Інша ситуація в Луцькій спеціалізованій школі №1. Тут навчається понад тисяча дітей. Через велику завантаженість заклад працює у дві зміни. Попри те, що школа з поглибленим вивченням іноземної мови, тут розвиваються і природничі, і суспільно-гуманітарні науки. Особливе місце посідає спорт. Три роки заклад тримає першість міста з баскетболу серед юнаків, чемпіоном Луцька є і шкільна волейбольна команда.

Так склалося, що школа не має власного спортивного майданчика. Не має навчальний заклад і землі, де можна було б обладнати сучасне поле. Тому Фонд пішов назустріч школі: замість поля діти отримали спортивний інвентар та обладнання на 100 тисяч гривень.

«Порадившись із керівництвом та педагогами школи, ми визначили повний перелік обладнання, потрібного для того, щоб якомога більше урізноманітнити заняття школярів на уроках фізкультури. Щоб діти могли всебічно розвивати пружність, міцність, своє здоров’я», – зазначає координатор центру розвитку міста Олександр Жариков.
Шведські стінки, турніки, гантелі, мати, спортивні лавки, нова спортивна форма для шкільної команди, гетри, м’ячі – спортивне обладнання та інвентар школи суттєво покращилися.
Світлана Соловйова працює у школі 13 років. Рівно стільки літ тому вона змінила професію економіста на фах учителя фізкультури. Жінка каже, що пішла стопами батьків: мама викладала фізкультуру в школі, тато – в університеті.

«Я ніколи не припускала, що буду працювати з дітьми. Думала, не впораюся. Але вийшло навпаки, – пригадує вчителька. – Своїх учнів ми з першого класу спонукаємо відвідувати спортивні секції. Діти ходять на волейбол, баскетбол, легку атлетику».
Доки Світлана Соловйова навчає дівчат елементів волейболу, використовуючи нові м’ячі, учитель фізкультури Олександр Гнатюк на власному прикладі показує хлопцям, як правильно та ефективно робити вправи для пресу, тренувати грудні м’язи, біцепси.

«Ви самі розумієте якою важливою є силова підготовка для хлопців, – каже вчитель. – Нове обладнання ми використовуємо не лише під час уроку, а й після занять діти приходять, підтягуються, качають прес».

Зі слів директора школи Тетяни Копчак, раніше фінансове навантаження із забезпечення закладу спортивним інвентарем лягало на плечі батьків.

«Звичайно, допомога Фонду – суттєва для нашої школи. Результат ви бачите сьогодні. Кожна дитина має м’яч і може реалізувати свої можливості. Ми – за розвиток масового спорту, щоб усі діти мали змогу тренуватися та покращувати здоров’я. Маючи цей інвентар, працюючи на уроках та проводячи позакласні заняття, ведучи спортивні секції, ми зможемо досягти ще більших результатів».
Направду, в наш час здоров’я дітей викликає неабияке занепокоєння. Лише у СЗОШ №1 понад сорок відсотків дітей – у спецгрупі.

«Усе йде від сім’ї. Якщо батьки підтримують дитину, віддають у спортшколу, басейн, у гуртки, то й результат є. Без фізкультури немає здоров’я», – резюмує завідувачка методичного об’єднання кафедри фізкультури Світлана Падалюк.

«Вкладання грошей у спорт – це інвестиція у здоров’я волинян», – у цьому переконаний засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця.Саме тому Фонд підтримує масовий спорт та навчальні заклади, яким до снаги виховати сильне та здорове покоління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 28 Лютого 2017 11:58
А де Фонд стільки грошей набрав?
dimon_petr Показати IP 28 Лютого 2017 23:23
А про яку гімназію мова в заголовку статті ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus