USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі капоейристи складали іспити. ФОТО

2 Листопада 2013 21:04
Учні, які займалися капоейрою, отримали чергові ранги у Луцьку сьогодні, 2 листопада. Декому шнур капоейриста вручили вперше.
Тренер луцької групи CAPOEIRA RABO DE ARRAIA Рустам Гасангусенов розповів, що на такий захід приїхали й гості з інших міст України. Зокрема привітати луцьких капоейристів завітали тренери з Дніпропетровська та Києва.
«Сьогодні відбулося нагородження наших учнів, які цілий рік тренувалися. За підсумками своїх тренувань вони проходять атестацію, як іспити в школі.
Капоейра – це, насамперед, бойове мистецтво, культура і традиція. Це бій, замаскований під танець. Адже започаткували його бразильські раби. Щоб їх не спіймали рабовласники чи поліція, вони робили вигляд, що танцюють. Кожен у капоейрі шукає щось своє. Для одних - це танці, а для інших - бойове мистецтво», - пояснює тренер.



Афробразильське бойове мистецтво у Луцьку популяризують з 2001 року. Тоді тренування проходили ще у приміщенні філармонії, каже Рустам Гасангусенов. Зараз, вважає він, капоейра в місті вийшла більш на високий рівень. З його слів, люди мають змогу навчитися у майстрів, які родом із Бразилії й займаються по 20-25 років.
«В основному, учням подобається. Старші вже шукають тут бойове мистецтво, щоб вміти себе захищати, менші діти сприймають це більше як гру», - каже майстер капоейри.






ЧИТАТИ ЩЕ: РОЗЦІНКИ ДЛЯ ЗАНЯТТЯ ДІТЕЙ У ПОЗАШКІЛЬНИХ ГУРТКАХ ЛУЦЬКА





На початку дійства усі учасники – і тренери, і учні - зробили показовий виступ.






Згодом свої навички продемонстрували й ті, заради яких сьогодні усі зібралися.






Дехто з дітей отримав свій перший кордау, або корда (пояс в капоейра) – шнур білого кольору.
Ті, хто уже мав білий шнур, отримали наступну відзнаку – біло-жовтий кордау. Вручали учням і жовті, оранжеві шнури.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus