USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майбутнє волинського футболу: учні отримали іменні стипендії

6 Жовтня 2016 19:31
Дванадцять вихованців Дитячо-юнацької футбольної школи «Волинь» отримали стипендії від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Так, юні футболісти, які показали себе у попередньому сезоні, мають додаткову мотивацію до занять спортом.

Нагадаємо, восени минулого року Фонд «Тільки разом» та ДЮФШ «Волинь» підписали Меморандум про співпрацю до 2020 року. Цим Фонд зобов’язався виділяти кошти для участі команд Школи у футбольних турнірах. Також «Тільки разом» допомагатиме фінансово із проведенням навчально-тренувальних зборів командам Школи у вищій лізі ДЮФЛУ. Ще один із важливих етапів підтримки - виділення коштів на екіпірування команд Школи та футбольний інвентар. Окрім цього, найталановитіші футболісти-учням Школи будуть передбачені стипендії Фонду.

Як розповів прес-аташе ФК «Волинь» Юрій Конкевич, у рамках Меморандуму та програми «Луцьку - спорт високих досягнень» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» уже допоміг ДЮФШ із реконструкцією стадіону на вулиці Дубнівській, організацією поїздок дитячих команд на турніри та збори в межах України і за кордоном. Що ж до стипендіальної підтримки, то про її ефективність говорять результати: семеро футболістів школи, яким призначили стипендії у минулому сезоні, не знизили вимог до себе під час тренувального та ігрового процесів, відчували мотивацію, і влітку 2016 року були заявлені для виступів у Прем’єр-лізі, а зараз виступають у чемпіонаті України U-19. Це - Дмитро Біліч, Дмитро Зінкевич, Владислав Мельничук, Назар Сеник, Максим Франчук, Максим Кардаш, Максим Сабатюк.
Цього року стипендії отримують 12 вихованців ДЮФШ, які невтомно працювали на полі й показали хороші результати минулого навчального року. Це - Денис Теслюк, Владислав Коляда, Максим Степанюк, Владислав Сизик, Дмитро Янчук, Микола Миронюк, Микола Кухаревич, Вадим Лучко, Дмитро Михальчук, Олександр Кумановський, Віталій Швець, Олександр Юнчик.
Заступник голови правління Фонду Орест Маховський передав стипендіатам вітання від засновника Фонду - Ігоря Палиці, і нагадав, що Фонд уже шостий рік підтримує обдаровану молодь, обираючи стипендіатів. Спершу підтримку надавали активним у навчанні та творчості дітям, але, бачачи здобутки спортивних шкіл з минулого року, після підписання Меморандуму мотивацію отримали й вихованці ДЮФШ.

«Це дуже добре, що ви замість того, щоб сидіти за смартфоном чи планшетом, чи «тусуватися» в дворі, виділяєте свій час для щоденної важкої праці, готуючись в команді до відповідальних поєдинків. І це діє, адже уже є хороші здобутки стипендіатів. А активна, розумна, фізично здорова молодь - основа майбутнього нашої Волині і нашої країни в цілому. Тому, ми, своєю чергою, дякуємо керівнику школи і тренерам за те, що вкладаєте в майбутнє, батькам, які скеровують своїх дітей. Адже здоров’я і спорт - це ті пріоритети, яких постійно дотримується Ігор Палиця», - зауважив він.
Директор ДЮФШ «Волинь» Андрій Коротаєв, своєю чергою, подякував за підтримку і пояснив: така увага стимулює дітей здобувати нові спортивні вершини, і про це свідчать досягнення стипендіатів.
«Дуже добре, що є такі люди, як Ігор Палиця, які слів на вітер не кидають, і допомагають спорту. Тепер частина минулорічних стипендіатів, випускників U 17, грає уже в U 19. Думаю, вони і у Віталія Кварцяного скоро гратимуть в першій команді», - зауважив він.

А ось капітан «Волині» Олег Герасимюк, випускник ДЮФШ, побажав юним футболістам тренуватися і боротися за свої мрії.

«Бажаю вам сил і натхнення, адже стимул є. У кожного є якісь цілі, можливо, втрапити в першу команду, можливо – вищі, тож бажаю, щоб вони збувалися. Якщо згадати наше навчання в дитячій школі, то ми були першими, хто виграв Чемпіонат України серед юнаків, який відбувався тут. Хочу побажати, щоб ви повторили наше досягнення. Успіху вам і старань», - звернувся він до стипендіатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сергій Показати IP 6 Жовтня 2016 20:22
Бажаю ,,Волині,, нових ,великих досягнень. Це можливо лише в разі ,коли будуть брати по таланту в дитячу команду. А ситуація ,що йде все за хабарі ,проплати ,та всякі депутати пхають своїх неуків і це все ковтають з радістю тренери. Така ось реальна картина.
Юрій Конкевич Показати IP 7 Жовтня 2016 00:10
Дякую за переживання про клуб, але де ваші факти і прізвища?
Світлана до Юрій Конкевич Показати IP 7 Жовтня 2016 22:33
Цікаво, яким чином визначались степендіати? Де факти і прізвища? Діти, які не пропускають жодного тренування, приносять славу своїй команді,мають безліч нагород, медалей, залишились поза увагою. Мало б бути опитування самих учасників команди, врахована думка батьків, які постійно супроводжують дітей і не гірше тренера знають, хто як грає, скільки часу приділяє футболу і на що заслуговує. Є діти, у яких після нечесного поділу на найкращих і таких собі середнячків взагалі зникло бажання відвідувати клуб. Без політики тут не обійшлось. Добре, що дітям цього не зрозуміти.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 21:32
Скажіть яке може бути досягнення за минулий рік якщо дитина грає в команді тільки 3 місяці?
мама до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 22:34
Це правда. Є такий нюанс
Анонім до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 23:18
В ю-14 сто процентів так

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus