USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Міжнародний турнір у Луцьку став всеукраїнським

30 Травня 2014 18:45
У Луцьку в п’ятницю, 30 травня, відкрився XVI турнір з гандболу «Кубок Баламута-2014», присвячений пам’яті заслуженого тренера України Олександра Баламута. На урочистому відкритті гандбольної першості виступили учениці секції спортивної акробатики ОДЮСШ.

У цьогорічному «Кубку Баламута» беруть участь юнаки трьох вікових груп – 2002 р.н., 2003 р.н. та молодші. Географія цьогорічних змагань обмежується лише Україною, бо через нестабільну політичну ситуацію іноземні делегації відмовилися від участі в турнірі. Тому за медалі луцького турніру поборються шість команд з Луцька, Рівного, Києва, Горохова, Нововолинська та Маневич.

"Шкода, що цьогоріч турнір набув всеукраїнського рівня, бо раніше це був міжнародний турнір, - пояснює заступник директора ОДЮСШ Наталія Хомюк. - До нас завжди приїздили польські, латвійські, білоруські команди".

Зауважимо, турнір започаткували у 1998-му році в Горохові. Пізніше змагання перенесли до Луцька через занепад гандболу в райцентрі. До 2009-го року Олександр Баламут кожного року відвідував змагання. Тоді вони відбувалися на призи заслуженого тренера України. Після смерті Олександра Миколайовича в листопаді 2009-го «Кубок Баламута-2010» та наступні змагання проводять в пам’ять ЗТУ Баламута, який, до речі, був удостоєний звань «Почесний громадянин Волині» та «Відмінник освіти».

"Зараз ми маємо багато збірників України, чемпіонів країни. Наші вихованці грають в провідних командах України і сусідніх держав. Цьогоріч юнацька збірна України готується до Чемпіонату Європи. Разом з головним тренером команди готуватиме хлопців і луцький тренер Ростислав Ланевич", - перелічує здобутки луцьких гандболістів Хомюк.

Матчі цьогорічного турніру триватимуть у залі Обласної ДЮСШ (вул. Шевченка, 3) до неділі, 1 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus