USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – новий відлік історії легкої атлетики

2 Лютого 2016 15:00
Високі результати у рамках зимових чемпіонатів України з легкої атлетики продемонстрували волинські спортсмени. Вже у квітні обласна федерація легкої атлетики подасть заявку на проведення у Луцьку командного кубку Європи 2017 року.

Про це йшлося 2 лютого під час прес-конференції, присвяченої виступу збірних команд Волинської області на Чемпіонатах України з легкої атлетики в приміщенні, що відбулися у Запоріжжі.

Попри те, що в області відсутня легкоатлетична зимова база, у рамках дорослого чемпіонату волиняни посіли 8 місце, у рамках юнацького – 5-те. Любешівська ДЮСШ стала третьою в загальному заліку спортивних шкіл.

Перші місця у дорослому чемпіонаті посіли Валентина Мирончук (спортивна ходьба) та Данило Даниленко (біг на 400 метрів).

Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зауважив, що минулий рік був для легкої атлетики Волині переломним, а вже з перших днів нового 2016 року легкоатлетичні команди активно включилися у боротьбу. Він зауважив, що чимало програм підтримки молодих спортсменів вже затвердили під час засідання виконкому Федерації, їх погоджують з партнерами – Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».


Світова федерація з легкої атлетики підтвердила сертифікат 2-ї міжнародної категорії легкоатлетичного комплексу «Авангард». З Європейської федерації з легкої атлетики отримали форми заявки на командний кубок Європи 2017 року. Вперше після двох сезонів волинська легка атлетика «прорубує вікно в Європу», адже, в зв’язку з подіями на сході, жодні подібні змагання (під егідою європейської федерації) не проводилися в Україні. У квітні відбудеться матчева зустріч національних збірних команд Туреччини, Білорусі та України, тоді ж рада європейської федерації розглядатиме заявку волинян на проведення першого в Україні європейського легкоатлетичного кубку.

Представник збірної Волині на чемпіонаті України Петро Чикида розповів, що з цього року на Волині розпочинається новий відлік легкої атлетики. Вперше настільки велика команда виїхала на зимовий чемпіонат України, Волинь представляли 18 спортсменів. Він відзначив двох перспективних спортсменів у сфері спортивної ходьби – Дмитра Собчука та Сергія Сусика, які посіли 2 і 3 місця. Третє місце в штовханні ядра посіла Юлія Саган.


Після першого дня змагань збірна Волині посідала 6 місце в загальнокомандному заліку, у другий день покладали надії на виступ Данила Даниленка та естафету. На жаль, естафета не стала призовою (волиняни посіли 5 місце). В загальнокомандному заліку на 8-му місці збірна команда Волині набрала 351 залікове очко. Звертаючись до тих, хто може скептично поставитися до такого результату, Петро Чикида зазначив, що торік, коли команда посіла 12 місце, набравши більше очок, за перше місце нараховували 100 очок, а цьогоріч – 50. Таким чином, цього року результат міг становити понад 700 очок.

Цього року 28 спортсменів з Волині є членами, кандидатами та членами резерву національної збірної команди України. Так, 13 спортсменів – члени національної збірної, 8 – кандидати, 7 – спортсмени резервного складу.

Тренер-викладач Любешівської ДЮСШ Валентина Борисюк зазначила, що для команди ці змагання були складними, адже вирушила команда не в повному складі через хвороби і травми. Інша проблема – те, що у дніпропетровської, харківської, київської команд є приміщення для змивних тренувань, натомість спортсменам з Любешова доводилося власноруч розчищати від снігу бігові доріжки.


У підсумку, команда ДЮСШ посіла третє місце серед спортивних шкіл, отримавши п’ять медалей. Тренер-викладач зауважила, що цього разу вперше юні спортсмени виступали у спеціальному взутті. Спеціальні кросівки вони отримали в подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». З її слів, взуття вартістю у 2000 гривень може придбати дитині за власні кошти не кожен з батьків.

Володимир Рудюк вручив подяку федерації за підготовку чемпіона України тренеру Віктору Королю з Нововолинська. Також подяку за підготовку команди отримала Валентина Борисюк, за підготовку чемпіона – тренер Олег Вегнер.


Відзначили спортсменів Валентину Мирончук, Яну Фарину та Данила Даниленка. Команді Любешівської ДЮСШ вручили сертифікати від «Адреналін Сіті». Сертифікати вручили також Юлії Саган, Дмитру Собчуку та Сергію Сусику.


Вихованка Любешівської ДЮСШ Яна Фарина розповіла, що не очікувала перемоги у змаганні зі спортивної ходьби, розраховуючи на 2-3 місце, адже захворіла перед змаганнями. Під час підготовки до змагань, вдома, у Любешові, юні спортсмени чистили бігові доріжки від снігу, а потім, попри холодну погоду, проводили тренування. Як виявилося, старання були не марними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хлоп Показати IP 2 Лютого 2016 17:21
Набагато важливіше для Волині щоб старий відлік історії футболу не закінчився. Ніякою легкою атлетикою потім не виправиш.
нехолоп до Хлоп Показати IP 2 Лютого 2016 21:34
Набагато важливіше не сидіти і чекати поки бабло барін скине, а шукати виходи, писати проекти, тормосити київ, палицю, бубку і прочая. А сидіти і гвандіти в неті - не мішки носити
Спортiк Показати IP 2 Лютого 2016 18:56
Потрiбна зимова база для легкоатлетiв,тодi можливо i в трiйку призерiв потрапляти,а то дiТи по школах бiгають,ноги калiчать!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus