USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині стартував Рік бочче

17 Січня 2018 11:14
14 січня у спортивному залі ковельської школи №7 стартував Рік бочче на Волині (в перекладі з італійської «куля» - це гра з м’ячем; іноді її у нас називають боча).

Спортивний рік розпочався з проведення громадською організацією «ДОБРОДІЯ В ДІЇ» майстер-класу з бочче, в рамках якого відбулися і змагання з цього виду спорту.

Привітали учасників, а це люди з інвалідністю та учні старших класів, з новорічно-різдвяними святами, побажавши міцного здоров’я, оптимізму і небайдужості та успіхів, а в Україні миру спеціаліст проекту із соціального згуртування Міжнародної організації з міграції (Агенство ООН з питань міграції) Анна Єрьоміна, голова Ковельської районної ради Броїло Андрій, директор школи, депутат Ковельської міської ради Кубай Валерій.

Виступаючи голова громадської організації «ДОБРОДІЯ В ДІЇ» Володимир Кравчук сказав, що в листопаді місяці минулого року під час проведення вперше Кубка Ковеля з бочче була гаряче підтримана ініціатива ГО «ДОБРОДІЯ В ДІЇ» щодо оголошення 2018 року — Роком бочче на Волині. Основною метою такої ініціативи є підготовка повноцінної сильної команди від області на чемпіонат України з бочче, в збірну України для перемог на Європейських та Світових змаганнях.

Володимир Кравчук нагадав, що в 2017 році Україна вперше приймала участь в чемпіонаті Європи з бочче в кількості двох учасників, дн показала гарні результати, зокрема Артем Колінко здобув бронзову медаль. А вперше виступаючи на чемпіонаті України з бочче представники Волині Барбарук Олександр і Мажула Володимир також здобули бронзові медалі.

Потому голова ГО детально розповів про спорядження, прилади та правила гри в бочче, а також продемонстрував своєрідний майстер-клас. Було сформовано 9 команд по 3 учасники (обов’язково не менше одного учня в команді), які змагалися в трьох групах на трьох кортах. Переможці груп розіграли призові місця. Дипломи за 1- ше місце отримали: Ясинський Анатолій, Набруско Євгеній, Собко Артем; за 2-ге Яцунік Валерій, Паталій Борис, Дудка Олександр; за 3-тє Клюнда Віталій, Яренчук Ольга, Баюк Тетяна. Крім того усі учасники отримали дипломи за активну участь і календарі бочче Ковель на 2018 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus