USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Неодноразові чемпіонки України зі спортивної акробатики тренуються у Луцьку

23 Листопада 2016 09:25
Лучанки Устина Коцепула, Дана Карпович та Софія Ткачук, незважаючи на юний вік, вже не один рік займаються спортивною акробатикою. За цей час дівчата досягли чималих успіхів: вони є багаторазовими чемпіонками України, учасницями чемпіонату світу і Європи, переможницями та призерами різноманітних міжнародних турнірів. Закономірно, що за такі високі досягнення тріо нагородили званням майстрів спорту України.

– Вперше в секцію спортивної акробатики мене, п’ятирічну дитину, привели батьки. З того часу я не уявляю свого життя без улюбленої справи. Моя напарниця Устина Коцепула потрапила в даний вид спорту завдяки своїй вчительці танців, – розповідає Софія Ткачук.

Свої перші кроки в спортивній акробатиці дівчата розпочинали в луцькій ДЮСШ під настановами заслуженого тренера України Олени Кришпінович, після чого вони самостійно тренувалися в НВК № 26. Нині акробатки щоденно по дві години займаються в спортивному комплексі Східноєвропейського національного університету.
Влітку 2014 року юні волинянки взяли участь в чемпіонаті світу. Престижні змагання відбувалися у Парижі. Лучанки в категорії до 18 років посіли високе четверте місце. Роком раніше наші землячки побували на європейській першості, що відбувалася у португальському Лісабоні. В активі спортсменок також чотири «золота» чемпіонатів України, три перемоги в міжнародних змаганнях, що мали місце в сусідній Польщі та багато інших не менш престижних нагород.

Номера для акробаток складає режисер, після чого вони намагаються виконати складні акробатичні елементи під час виснажливих тренувань.
– Дівчатка – великі молодці, – каже Наталія Войнаровська, викладач-тренер при Східноєвропейському національного університету. – Вони щодня тренуються, не відволікаються на всілякі непотрібні дурощі. Не секрет, що наша держава фінансово не надто підтримує спорт, а про таких талановитих дітей не можна забувати у жодному разі. Пригадую, коли я займалася спортивною гімнастикою, діти масово проводили свій час у спортивних секціях, на спеціалізованих майданчиках, зростаючи значно здоровішими, активнішими.

Щодо Устини, Дани та Софії, то дівчата мріють у майбутньому відкрити власну школу спортивної акробатики, аби тренувати юних волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
спорт Показати IP 24 Листопада 2016 18:12
просто молодці
Волейболист Показати IP 26 Листопада 2016 16:45
Круті! Удачі вам акробаткі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus