USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новачок «Волині» відмовився від російського громадянства

14 Липня 2014 08:41
Новачок «Волині» Олег Гуменюк розповів про відмову від російського паспорта, пошуки нової команди та переїзд у Луцьк. Про це повідомляє «Football Ukraine».

— Олеже, щойно з’явилась офіційна інформація, що ви стали гравцем «Волині». Як тривав цей процес?

— Та все відбулося традиційно. Запросили на перегляд у 20-х числах червня, познайомився з тренером, пройшов перший збір і, зрештою, підписав контракт.

— Одного разу «зловив» вас у Польщі. Чи не було, часом, можливості працевлаштуватись у сусідньому чемпіонаті?

— Ні. Згаданий візит був пов’язаний із тим, що нам відкривали візу, тож потрібно було «обкатати» її. Сьогодні ж маємо полетіти у Словенію, де пройде другий збір.

— Чи були інші варіанти?

— На мене виходили з Росії. Команду не називатиму, проте скажу, що це — представник ФНЛ. Та для трансферу туди мені треба було робити російський паспорт.

— І що ви відповіли?

— Звичайно, що відмовою. Тому й обрав «Волинь», що хотілося пограти ще в Україні. Не хочу нікуди їхати.

— Чи пов’язана відмова від російського паспорта з національною свідомістю?

— Називайте це, як хочете, але я хотів грати саме на Батьківщині.

— До речі, чи не пропонували продовжувати виступи в кримських клубах? Чи не зверталися до вас представники «Скіфа»?

— Мені телефонували, проте я, знову ж таки, відмовився. Можливо, якби в «Таврії» погасили перед командою заборгованості (зарплати та преміальні за п’ять місяців), то все відбулося би по-іншому.

— У плані фінансів вас не образили в Луцьку?

— Ні. Не знаю, чому говорять, що у «Волині» проблеми із фінансами? Мене повністю задовольнили умови контракту.

— Із Віталієм Кварцяним раніше не співпрацювали? Як вам наставник «хрестоносців» у роботі?

— Віталій Володимирович — хороший, кваліфікований спеціаліст, отож ніяких проблем не виникає. Більше того, мені подобається з ним працювати. Чесно кажучи, за цей час, що тренуюсь із командою, в мене накопичилися лише позитивні враження від нього.

— Разом із цим, Віталій Володимирович не проти гучно «виховувати» підопічних. Чи не проблема це для вас?

— Ні, абсолютно! У роботі з Кварцяним головне — не відповідати. Просто виходиш на поле та виконуєш поставленні перед тобою завдання. Якщо зробиш усе правильно, то в такому випадку ніхто тебе не кпинитиме. Повірте, все залежить винятково від дій футболіста.

— Чи можете оцінити рівень команди, котра нині формується у «Волині»? Відтак, на що можна розраховувати волинянам наступного сезону?

— Поки тяжко про це міркувати. До того ж, зараз передчасно про це говорити. Тим паче, що я нова людина в команді. Більше інформації для аналізу та попередніх прогнозів отримаємо на зборах у Словенії. Повірте, ми серйозно готуємось, аби згодом сподіватися на якомога кращі результати.

— Чи знайдуться відповідні виконавці на місця колишніх гравців Шикова, Масло, Скоби та Шершуна?

— Думаю, що в кадровому питанні не повинно виникнути проблем. Тим більше, що Віталій Володимирович обіцяв, що на цьому зборі до нас приєднається чергова «партія» гравців. Отож підсилення не за горами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus