USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Олімпійка Юлія Остапчук вільною боротьбою мусила займатися у танцкласі.ВІДЕО

29 Серпня 2008 18:00
Щоб спортсмени Волині продовжували свою професійну кар’єру в рідному краї і не їхали захищати спортивну честь інших регіонів, в області варто збудувати спеціальне училище або інтернат. Про це 29 серпня розповів тренер Волинської школи вищої спортивної майстерності Анатолій Мілєхін у коментарі «Волинським Новинам».
 
Наразі на Волині, як зазначив тренер спортсменок-олімпійок Юлії Остапчук та Оксани Ващук, які виступали у змаганнях із вільної боротьби, немає професійної спортивної бази, де можна було б готувати чемпіонів світового масштабу. Для прикладу, Юлія Остапчук у Ковелі раніше займалася боротьбою в танцювальному класі народного дому «Просвіта». Зараз їх переселили у загальноосвітню школу №10. За словами Анатолія Мілєхіна, зал ніби і непоганий, але потребує ремонту, особливо дах, який протікає. Місцева влада пообіцяла зайнятися вирішенням цього питання в наступному році.
 
Наразі дівчата тренуються на базі Львівського спортивного училища, де і навчаються. Пан Мілєхін наголосив, що такі училища стимулюють кращі результати, оскільки у них ніщо не відволікає від спорту та дотримується режим як занять спортом, так і харчування й відпочинку. Тому, щоб спортсмени не продовжували своєї кар’єри в інших областях, варто створити спортивну базу на Волині.
 
Окрім цього, тренер Мілєхін пропонує створити на базі школи №10 у Ковелі принаймні спортивний клас, у який будуть ходити обдаровані діти. Поки що керівництво міста та області, каже він, іде на зустріч.
 
Також, вважає заслужений тренер України, варто профінансувати для спортсменів послуги психологів, оскільки кожні змагання несуть за собою величезне психологічне навантаження.
 
Ще один нюанс – відділ інформації. Усі розвинуті країни мають цей інститут. Його працівники збирають інформацію про спортсменів світу та аналізують її. Тоді тренарам легше налаштувати підопічних на перемогу над тим чи іншим супротивником, підказати щось дієве, а не надіятися на інтуїцію. А в Україні, говорить Анатолій Мілєхін, тренер і психолог, і збирач інформації, і організатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus