USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розгромивши «Марсель», «Атлетіко» виграло Лігу Європи

16 Травня 2018 23:51
Забивши три «сухі» голи у ворота «Марселя», іспанське «Атлетико» перемогло у другому за престижністю турнірі Старого світу – Лізі Європи – 3:0.

Матч відбувся 16 травня на «Стад-де-Ліон» у Франції.

Перед матчем

У фіналі другого за престижністю футбольного турніру Європи мадридський «Атлетико» в порівнянні з «Марселем» виглядав явним фаворитом і це не дивно, адже всі звикли, що іспанська команда завжди грає у плей-оф Ліги чемпіонів. До того ж «Атлетико» у 2014 та 2016 року виходило до фіналу Ліги чемпіонів, в яких, на жаль, програвало своїм одвічним суперникам «Реалу». Зауважимо, що для французької команди цей єврокубковий фінал стане лише другим з 2004 року.

У двох матчах півфіналу «Атлетико» виявився сильнішим за лондонський «Арсенал»: вирвавши нічию у меншості на виїзді – 1:1, іспанці забили ще один м’яч вдома. Своєю чергою, «Марсель» в першому півфіналі переміг.

«РБ Зальцбург» - 2:0, проте у другому матчі дозволив австрійські команді перевести гру в екстра-тайм, де все ж зусиллями Роланду забив гол після подачі з кутового та вийшов у фінал. До слова, кутового у тій ситуації не було, адже м’яч вилетів за межі від гравця французів. На жаль, цього не помітив головний арбітр того матчу.

Щодо чемпіонатів, то «Атлетико» за тур до завершення Ла ліги іде на другій позиції, маючи 3 очкову перевагу над «Реалом», а «Марсель» іде на 4 сходинці, відстаючи лише на 1 очко від 3 місця, яке дозволить напряму вийти до групового етапу Ліги чемпіонів.

Тренер «матрасників» Дієго Сімеоне міг розраховувати на всіх своїх основних гравців, а ось участь у фіналі футболістів «Марселя» Паєта, Роланду та Мітроглу була під питанням, втім Паєт все ж вийшов на поле, однак через півгодини був замінений. Варто зазначити, що коуч іспанців не зможе бути присутнім у технічній зоні своєї команди, адже був вилучений у першому півфіналі з «Арсеналом» за суперечку з арбітром.

Перед матчем керманич французів Руді Гарсія говорив, що «Атлетико» двічі за останніх 4 роки грав у фіналі Ліги чемпіонів і хоча в його команди не багато шансів на перемогу, його хлопці викладуться на повну. Своєю чергою, Дієго Сімеоне, наголосив, що матч буде тяжким для обох команд, однак ще тоді, коли його команда вилетіла з Ліги чемпіонів і автоматично потрапила до Ліги Європи, то одразу ж захотіла дійти до фіналу.

Перший тайм

У перші хвилини матчу було багато боротьби у центрі поля, однак на 4 хвилині Паєт розрізним пасом створив небезпеку, вивівши Жермена на побачення з Облаком, проте нападник французів пробив вище воріт. Через миттєвість у «Марселя» з-за меж штрафної пробивав Рамі – повз воріт.

Створивши два моменти, французи відчули впевненість і забрали м’яч під контроль. До 20 хвилини «Атлетико» почало просинатися і гра почала йти на зустрічних курсах – команди відповідали атакою на атаку.

А на 21 хвилині іспанці скористалися неоковирною грою «Марселя» у центрі поля: Замбо Ангісса подарував м’яч Габі, а той передачею вивів один-на-один Грізмана, який розстріляв ворота Манаданда – 0:1. Незважаючи на пропущений гол, «Марсель» продовжив атакувати, адже тепер їм потрібно було відігруватися. Однак до серйозних моментів з боку французів не доходило.

За 15 хвилин до кінця першої половини зустрічі ситуація для «Марселя» зовсім ускладнилася, адже через травму поле був змушений був покинути капітан Паєт. Його замінив Лопес.

Відзначимо, що перший тайм пройшов з великою кількістю боротьби, тож команди спромоглися завдати лише по одному удару в створ воріт.

Другий тайм

«Атлетіко» затиснуло французів на старті другої половини зустрічі і вже на 49 хвилині Грізманн оформив дубль – Коке вивів нападника на побачення з Манданда, а той скористався своїм шансом – 0:2.

Натхненні другим забитим м’чем іспанці продовжили атакувати: спочатку з-за меж штрафної пробивав Грізманн, а після подачі кутового м’яч у ворота ледь не переправив Годін.

«Олімпік», як і в першому таймі, більше володів м’ячем, однак це не приносило їм жодних дивідендів. Французи доходили до воріт суперників, проте у них не виходило довести атакувальні дії до логічного завершення. «Атлетіко», своєю чергою, грало в улюбленому стилі, вибігаючи у контратаки.

Тренерський штаб французької команди намагався посилити атаку, випустивши на поле Мітроглу замість Жермена.

За 10 хвилин до завершення гри «Марсель» продовжував безнадійні спроби відквитати бодай один м’яч – Мітроглу на 81 хвилині головою поцілив у стійку воріт іспанців після навісу. А на 89 хвилині Габі забив третій гол, зробивши рахунок розгромним – 0:3.

Відтак, «матрацники» довели матч до логічного завершення та перемогли французький «Марсель», ставши переможцем Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus