USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки коштує бути автогонщиком у Луцьку. ІНТЕРВ'Ю. ФОТО

12 Серпня 2013 08:40
Автогонщики з Луцька не так давно повернулись із змагань у Мінську. Спортсмени двох країн, кажуть, з нетерпінням чекали зустрічі. Сьогодні лучанин Юрій Терін розповів про специфіку такого спорту, власне, у нашому місті.

Він зауважує, що займається автогонками порівняно недовго. Проте уже встиг побувати на міжнародних змаганнях та отримати високі нагороди.

ВН : Коли Ви вперше сіли за кермо?
Юрій Терін: Автоспортом я цікавився давно. Вперше за кермо сів 4 роки тому.

ВН :Звідки така тяга до автоспорту?
Юрій Терін: Мій кум - Юрій Потапчук - президент волинського автомотоклубу. Коли він збирав команду, яка б могла тренуватися і представляти місто і область на різноманітних змаганнях - запропонував мені спробувати. Я погодився. Відтоді я загорівся автоспортом та гонками.

ВН: У яких змаганнях брали участь та чи маєте якісь досягнення і нагороди у автоспорті?
Юрій Терін: Перше бойове хрещення відбулося у серпні 2010 році. Я взяв участь у змаганнях. На третьому колі не впорався із керуванням і злетів із траси. Моя дружина підтримувала мене. На той час вона була вагітною. І уявіть, який для неї це був стрес. Загалом, гонки дали мені навички керування автомобілем. Навіть взимку я тепер з легкість впораюся із авто на слизькій дорозі.
Через рік відбулися ще одні змагання. Регіональні змагання у Дачному. Я зайняв 2-ге місце. У 2012-ому я побував на перших міжнародних змаганнях у Білорусі. Наша команда повернулася додому після зайнятого другого місця.


ВН: Як часто відбуваються змагання на Волині? І звідки бере кошти на їх проведення?

Юрій Терін: За літо проводиться 4 етапи змагань. Кошти на їх проведення даємо з власних кишень. Держава не фінансує автоспорту. Це надзвичайно дорогий вид занять. Ми самотужки робимо переобладнання авто зі звичайного на гоночний.





ВН: Скільки коштує таке переобладнання?
Юрій Терін: Багато. По-перше, потрібно придбати звичайний автомобіль, а потім замовляти за кордоном, або ж купувати деталі в Україні. У середньому - три-чотири тисячі доларів коштує саме переобладнання.

ВН: Що захищає автогонщика на трасі?

Юрій Терін: Ніколи не виїжджаю на трасу без шолома та рукавиць. Ось головний мій захист.

ВН: Чи приїжджали на волинські змагання закордонні команди?
Юрій Терін: Колись були із Білорусі, з Латвії. Зараз не запрошуємо нікого. Дорого коштує проведення самих змагань та утримання гонщиків (харчування, проживання тощо).

ЧИТАТИ ЩЕ: ШВИДКІСТЬ НА МЕЖІ - ЛУЦЬКІ ГОНЩИКИ ЗМАГАЛИСЬ В БІЛОРУСІ. ФОТО. ВІДЕО

ВН: Можете порівняти рівень підготовки до прикладу білоруських автогонщиків та волинських?
Юрій Терін: У Білорусі змагання проводяться на серйозному рівні. Там цей спорт підтримує та фінансує держава. Однак, у цій країні існують свої правила підготовки до змагань та умови їх проведення. Зокрема, незважаючи на те, що білоруські автомобілі гарно укомплектовані, вони не підходять для змагань у інших державах. Адже у них не витримані стандарти міжнародного класу.

ВН: Як дружина ставиться до вашого заняття?
Юрій Терін: Дружина та донечка підтримують мене. Дружина сама любить швидкість та адреналін. Звичайно, як кожна жінка переживає та нервує, коли я виїжджаю на трасу. Але її підтримка для мене – головне.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вова Показати IP 12 Серпня 2013 10:37
А що вчора уночi гасало по Грушевського?
Терін Юрій до Вова Показати IP 12 Серпня 2013 21:53
По громадським дорогам гоняться тільки ті кому не вистачає клепки в голові!
гонщик Показати IP 12 Серпня 2013 11:46
дівчатка на фото гарненькі...
Юрась Показати IP 12 Серпня 2013 12:45
Юрій Терін: Мій кум - Юрій Потапчук - теж мені новина. Та скажіть мені, де в Луцьку хоч в одній організації без кумувства обходиться.
Лучанка до Юрась Показати IP 12 Серпня 2013 18:19
А що завідно це ж тобі не влада?? , і він сам показує свої результати. а не кум його заслуга!!!
Терін Юрій до Юрась Показати IP 12 Серпня 2013 21:54
Кумами ми стали після того як я сів за кермо спортивного авто!!!!
Роман до Терін Юрій Показати IP 22 Вересня 2013 12:39
Цікаво, і як же так сталося що ти сів за кермо спортивного авто?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus