USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спортивний журналіст порівняв ЧУ в Луцьку з чемпіонатом США

18 Липня 2018 22:57
Київський спортивний журналіст Ігор Бойко назвав Чемпіонат України з легкої атлетики, який стартував у Луцьку 18 липня, схожим на чемпіонат США.

Свої очікування та сподівання журналіст описав на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, легкоатлетичні змагання триватимуть на луцькому стадіоні «Авангард» до 21 липня.

«Це той день, коли Чемпіонат України з легкої атлетики схожий на чемпіонат США. Точніше, цей день буде завтра.

Цей турнір цікавий ще й через те, що через нього спортсмени пробиваються на чемпіонат Європи. Зважаючи, що нормативи на Європу нижчі, ніж на світ, тому українці мають більше можливостей їх виконати.

Так ось про порівняння зі США. Наприклад, на дистанції 400 метрів у жінок відразу 9 спортсменок мали норматив для участі в Чемпіонаті Європи, але одна країна може мати не більше трьох представників. В Чемпіонаті України приймає участь семеро спортсменок з цього списку, всі вони пройшли до завтрашнього фіналу, четверо з них показали найкращий результат в сезоні, а ще одна (єдина, хто не має нормативу) - встановила особистий рекорд», - зазначає спортивний журналіст.

«Фінальний забіг обіцяє бути просто неймовірним. Тетяна Мельник, Анна Рижикова, Аліна Логвиненко, Ольга Ляхова, Анастасія Бризгіна, Катерина Климюк, Ольга Бібік, Марія Миколенко), – пише Ігор Бойко.

Завтра, 19 липня, фінальні змагання у жіночому стрибку у висоту. Там також максимум три спортсменки, але відразу декілька серйозних кандидаток, п’ять з яких мають норматив. Юлія Левченко, Оксана Окунєва, Катерина Табашник, Ірина Геращенко та Юлія Чумаченко можуть створити інтригу, зазначає Бойко.

«Та й взагалі чемпіонат обіцяє бути цікавим, адже шанси виконати норматив ще є. Щоправда, на жаль, не всі найкращі зможуть прийняти участь через травми: Богдан Бондаренко, Аліна Шух. Але все одно усі найкращі легкоатлети зараз в Луцьку, багато моїх улюбленець та улюбленців. (Треба було їхати)», – додає наостанок журналіст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus