USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тарас Романчук: «Мрію про виклик до збірної України»

16 Червня 2017 08:00
Волинянин Тарас Романчук та донеччанин Дмитро Хомченовський захищають кольори "Ягеллонії". Українці допомогли команді з Білостока вперше в історії виграти срібні медалі місцевої першості.

Справжньою драмою для "жовто-червоних" виявився останній тур Екстракласи. Виграй "Ягеллонія" в "Леха" – бути хлопцям тренера Міхала Пробежа чемпіонами країни. Однак та зустріч закінчилася внічию, і чемпіонство здобула варшавська "Легія". Познанський "Лех" фінішував третім.

Опорний півзахисник Романчук провів у чемпіонаті 33 матчі, в яких відзначився п’ятьма м’ячами та п’ятьма асистами, повідомляє Футбол24.

Які емоції були в гравців після останнього туру проти "Леха"? Розчарування, що чемпіонство прикро вислизнуло з рук, чи відчували гордість за рекордне для Білостока друге місце?

– До 77 хвилини "Ягеллонія" програвала Леху – 0:2. Для "золота" нам потрібно було забивати тричі. Вболівальники "Ягеллонії" розпочали кидати на поле різні предмети, аби арбітр компенсував якомога більше часу, але такі паузи виявилися на руку гравцям з Познані, що перепочили. Я двічі підходив до вболівальників та просив дотримуватися правопорядку. "Ягеллонія" зрівняла рахунок, але третій м’яч, на жаль, ми не забили… Звісно, нам хотілося чемпіонства, але і друге місце – чудовий результат.

– Новий сезон "Ягеллонія" почне з новим тренером.

– Так, Міхал Пробеж, що працював з "Ягеллонією" три роки поспіль, не продовжив контракт. На його місце керівництво запросило екс-наставника команди "Хробри" (Глогув) Іренеуша Мамрота.

– Правда, що Ягеллонію могли очолити італієць Дженнаро Гаттузо та болгарин Любослав Пенєв?

– Наскільки мені відомо, це правда. Болгарський спеціаліст навіть побував на нашій грі. На мій погляд, для нашої команди найкращим тренером буде той, який добре знає польський футбол.

– Найбільш провальна та найкраща гра "жовто-червоних" у сезоні?

– Не надто хочеться згадувати виїзний матч 32 туру проти "Корони" (Тарас вийшов на поле в ролі капітана, – прим. авт.). Перший тайм "Ягеллонія" провалила. На початку другого Сергій Пилипчук (колишній футболіст луцької "Волині", - ред.) забив нам з офсайду. Поєдинок закінчився внічию – 1:1. Щодо найкращої гри, найпершим спадає на думку матч 9 туру проти "Шльонска" у Вроцлаві – перемога 4:0.

– У минулому сезоні "Ягеллонія" фінішувала дванадцятою, тепер – другою. У чому секрет такого різкого підйому?

– Залишився кістяк команди. Також прийшли хорватський захисник Іван Руньє, що грав у Лізі чемпіонів, ірландський нападник Кілліан Шерідан, литовський вінгер Аврідас Новіковас.

– Легко знаходиш спільну мову з іншими легіонерами?

– Між собою розмовляємо англійською, а Діма Хомченовський з бразильцем Гуті шпрехає іспанською.

– Яким буде завдання команди в сезоні 2017/18?

– Хотілося б потрапити до першої вісімки та якомога далі дійти в Лізі Європи. Напередодні старту чемпіонату залишилося мало часу для зборів, тому не знаю, чи будемо фізично готові на сто відсотків протягом всього сезону. 16 липня граємо в першому турі проти Термаліки.

– Стежиш за українським чемпіонатом?

– Інколи можу ввімкнути, зокрема переглядаю матчі "Волині". Сумно бачити порожні трибуни на луцькому "Авангарді".

– Чому на поєдинках Екстракласи стадіони майже заповненні вщент?

– Можливо справа у високій конкуренції. В Польщі чотири команди боролися за чемпіонство до останнього туру, тоді як в Україні задовго до кінця першості було відомо хто посяде перше та друге місця. Квитки на домашні ігри "Ягеллонії" вартують 20-30 злотих, при середній зарплаті дві тисячі. Один матч я провів за дубль "Ягеллонії", в третій лізі. Так, на стадіон в Лодзі прийшло до чотирьох тисяч вболівальників! Років п’ять тому українська Прем’єр-ліга була конкурентоздатною. Окрім потужних "Шахтаря" та "Динамо" доволі якісні виконавці були в "Дніпра", "Металіста". Навіть "Волинь" могла дати справжній бій лідерам.

– Пропозиції від інших команд надходять до керівництва "жовто-червоних" щодо трансферу Тараса Романчука?

– Рік тому турецький "Коньяспор" пропонував мільйон євро, але перед цим "Ягеллонія" вигідно продала воротаря Бартоломея Дронговскі до Фіорентини.

– Якщо раптом надійде запрошення від українських грандів?

– Ні, поки що не розглядатиму такий варіант. В Прем’єр-лізі буває таке, що перша-друга гра в новачка команди може не вдатися, і його віддадуть до оренди в клуб класом нижче. Наразі мене все влаштовує в Білостоку. Мій контракт з Ягою діє ще три роки.

– Андрій Шевченко на матчі збірної викликає нових виконавців. Віриш, що наставник "жовто-блакитних" зверне увагу на "шостого" номера Ягеллонії?

– Зізнатися, наприкінці осені, коли я забивав та віддав гольові передачі, десь глибоко в душі мріяв про запрошення до збірної, яка тоді готувалася до матчу проти Сербії. Однак ніяких звернень до керівництва "Ягеллонії" від тренерського штабу української дружини не надходило.

– Як проводиш вільний час?

– Коли тепло, з хлопцями виїжджаємо на природу. Поблизу Білостока є чудові ліси, озера. Восени, коли дощило, часто сумував, бо після вранішнього тренування не мав чим себе зайняти. Нещодавно одружився, мешкаємо разом з дружиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Показати IP 16 Червня 2017 17:33
Дякую вам за матеріал, цікаво було прочитати з інтерв'ю, шкода не можу поширити в Контактах серед своїх друзів фанатів.
Денис Показати IP 16 Червня 2017 17:52
Скажи як твоя група фанатів в Контакті називається , я закину їм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus