USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучанка виконала олімпійський норматив, тренуючись на саморобному майданчику

16 Лютого 2016 22:02
Волинянка Ірина Климець тренується в Луцьку у полі, на маленькому майданчику з бетону, який зробили для неї брат із тренером. Втім, попри відсутність умов для тренування, завдяки наполегливості та силі духу, дівчина стала кращою в Україні з метання молота й виконала олімпійський норматив.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що високі спортивні результати показали волинські легкоатлети під час зимового чемпіонату України, який відбувся у Мукачевому. Додому спортсмени привезли одне «золото» та дві «бронзи». Зокрема чемпіонкою змагань з метання молота серед жінок стала Ірина Климець, яка здобула результат 72 метри 23 сантиметри, виконавши олімпійський норматив.

Зауважимо, що Ірина є майстром спорту України, учениця школи вищої спортивної майстерності, обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

«Щодо нового результату, то він став для мене й тренера несподіванкою, я дуже задоволена. Зокрема тренери Олімпійської збірної команди України пораділи за мене й сказали, щоб я і надалі працювала в такому ж дусі.

Щодо планів, то націлююся на кубок Європи, чемпіонат світу серед дорослих, перемогу у чемпіонаті Україні (відбудеться в Луцьку, – ред.) – відборі на Олімпійські ігри та готуюся до самих же Олімпійських ігор. Я завжди готова до повної віддачі й того, аби показувати високі результати. Єдине, що тут стає перепоною – це технічна сторона. Бо, коли ми вдома, то тренуємося, де попало, не на пристосованому для цього покритті. Тому, реально покращувати спортивну техніку вдається тоді, коли ми приїжджаємо на сектор для метання в інші області чи країни», – розповідає спортсменка.
Зі слів Ірини Климець, вдома вона тренується на вулиці Львівській, де три роки тому її брат із тренером залили бетонну площадку три на три метри. Зараз вона вже починає руйнуватися та розсипатися, втім, каже волинянка, кращого місця поки немає.

«Єдина надія на збори, куди ми виїжджаємо та маємо гарні умови вдосконалюватися і рости», – додає спортсменка.

Тренер Ірини Роман Черкашин впевнений, що потенціал дівчини ще не розкритий повністю й пройде не багато часу, як нею буде гордитися вся країна.

«Я бачу, що потенціал в Іринки дуже великий, і вона ще не розкрила себе повністю. А для того нам потрібен сектор для тренування, де б могли напрацьовувати результати. Наразі наші умови для тренування – це відсутність умов. Бо в Луцьку ми тренуємося в полі. Тому, коли їздимо на збори і є можливість підвищувати професійний рівень, Іринка докладає максимум зусиль. А повернувшись додому ми ставимо перед собою завдання втримати цей рівень.

Спортсменів багато, втім, не всі чемпіони. А для того, аби зі спортсмена виховати справжнього переможця, то необхідна наполегливість та вміння ставити ціль. Якщо впевнено іти до поставленого завдання, працювати попри будь-що, то буде винагорода», – запевняє пан Роман.
Із приводу умов для тренування, то в коментарі ІА Волинські Новини президент Федерації легкої атлетики України в області Володимир Рудюк запевнив, що вже найближчим часом таки омріяний багатьма спортсменами майданчик для метання створять у Луцьку.

«Звичайно, для того, щоб спортсмени показували високі результати – то для цього необхідні умови і ми над цим працюємо. Ви самі знаєте, що торік вдалося багато зробити для легкої атлетики. Зокрема за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» реконструювали «Авангард». Не будемо збавляти темпи й цього року. Щодо розвитку легкоатлетичної інфраструктури, то у нас є наміри звести метальний центр й розбудовувати стадіони в райцентрах вже цього року. А це, відповідно, додає наснаги тренерам», – запевняє головний легкоатлет краю.
А допоки в Луцьку працюють над розвитком легкоатлетичної інфраструктури, то Ірина Климець щоранку встає, щоб продовжувати тренування на власноруч зробленому майданчику, адже нові змагання вже скоро, й вона націлена на перемогу.

«У середньому, щодня я двічі тренуюся, витрачаю на це по 4-5 годин. Мій день розпочинається о 8:00, коли я прокидаюся та готую сніданок. Далі на 10:00 іду на перше тренування, де виконую метання. Після цього йду додому, готую обід та відпочиваю. Далі у мене знову тренування, зазвичай це вже силове чи імітаційне.

Взагалі, у кожного спортсмена є свій стиль, своя техніка, тому на змаганнях ми приглядаємося до інших спортсменів, щось для себе запозичуємо, але завжди дослухаюся порад тренера й їх виконую», – запевняє спортсменка.

Втім, попри такий динамічний графік тренувань, додає Ірина, вдається знаходити час і на особисте життя, мовляв, для цього є цілий вечір.

Щодо стосунків із спортсменами з інших країн, то на змаганнях, розповідає Ірина, жорстка конкуренція, кожен показує, що вміє та може, викладається на всі 100%, аби перемогти в суперника. Втім, після змагань товаришують.

«Ми дружимо та спілкуємося із спортсменами з різних країн. Для прикладу, у мене є товаришка в Польщі, Білорусі та з Росії. Щодо товаришки зі сходу, то складна політична ситуація між двома країнами не впливає на нашу дружбу. Бо в спортсменів все простіше, ми об’єднуємо країни», – підсумовує Ірина Климець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Міхал Показати IP 17 Лютого 2016 10:59
На щастя "лучанка" не забуває, що вона з ЧЕТВЕРТНІ, МАНЕВИЦЬКОГО РАЙОНУ !!!
заздрість до Міхал Показати IP 17 Лютого 2016 12:06
заздрість - страшний порок, дівчинка молодець, вона УКРАЇНКА, гордість країни - от що важливе. А те, що її рідна домівка не там, де вона зараз тренується - такі умови, нічого дорікати. Батьківська хата має бути в серці! І нічого оглядуватися в минуле, а потрібно дивитися в перед
Маневичани Показати IP 17 Лютого 2016 20:51
Ірина молодець! дуже любимо і поважаємо її, ніколи не цурається земляків. Вітаємо з перемогою, щиро бажаємо нових досягнень тобі, Іринко! Ти наша гордість!!!
Галинка Показати IP 17 Лютого 2016 21:04
Молодець, так тримати далі!!!!
свідомий Показати IP 19 Лютого 2016 19:14
молодець справжня українка наполеглива і працелюбна подальших тобі перемог

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus