USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тренер Микола Авраменко 40 років у важкій атлетиці. ФОТО

6 Листопада 2013 08:18
З цієї нагоди у Луцьку пройшов відкритий турнір серед молоді на честь заслуженого тренера України. Турнір став подарунком Миколі Авраменку від вихованців, друзів та родини.

Такі змагання провели вперше. Як тренер Микола Григорович виховав 38 майстрів спорту, з них шість - міжнародного класу. Його вихованці вибороли 47 медалей на міжнародних змаганнях та встановили п'ять рекордів світу. Для них він завжди був не лише тренером, а й другом і порадником. Тому до організації турніру підійшли відповідально. Аби він пройшов на найвищому рівні. Для цього заручились підтримкою благодійного фонду Олександра Лазорка «Волинь має майбутнє».

- Ці змагання ініціювали самі тренери. Лише невелику частину витрат взяв на себе благодійний фонд. Люди самі винаймали автобуси, запрошували оркестр, розклеювали афіші, пекли короваї, готували нагороди, медалі, дипломи... Це все робили з відкритим серцем і душею, з любов'ю до свого друга, наставника Миколи Григоровича, - каже Олександра Крєтова, голова правління благодійного фонду. - Ми раді, що у присутніх на святі був піднесений настрій і багато позитивних емоцій.

Прийшов привітати Миколу Авраменка його давній друг, віце-президент Федерації важкої атлетики України Олександр Довгич. Їхня дружба триває вже понад 40 років. «Такі люди, як Авраменко, неординарні. Це лідер, а лідер часто буває складною натурою. Миколу Григоровича знаю ще з війська, разом служили у спортивному батальйоні у Прикарпатському військовому окрузі. Радий, що сьогодні відбувся перший турнір на його призи. Спорт - не для слабких духом. Потрібно мати витривалість, волю до перемоги», - розповів Олександр Васильович.

У ролі глядача на спортивне свято завітала і Надія Миронюк - майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка України з важкої атлетики, учасниця Літніх Олімпійських ігор 2008 в Пекіні. Вихованка Миколи Григоровича розповіла, що з тренером їй пощастило. Каже, що траплялися різні ситуації, але завжди Микола Григорович намагався зрозуміти, допомогти, порадити.

- Дивлюся на дітей і сама пригадую, як на Чемпіонаті світу в Анталії виступала. Зазвичай, на такі змагання не беруть особистих тренерів, тільки національних. Та на цей раз я працювала зі своїм наставником і досягла найвищого результату. У поштовху підкорила 136 кілограмів і «побила» рекорд України. Ми були дуже задоволені з Григоровичем, - ділиться приємними спогадами Надія.

Привітати батька, чоловіка, дідуся прийшла вся родина. Це було справжнє свято душі і серця. Маленькій внучці організатори приготували сувенір — медаль, яку вручили перед нагородженням переможців.

Не раз за 40 років спортивного життя тренер святкував день народження у залі, на змаганнях. І всякі ситуації траплялися за довгу спортивну кар'єру. Не раз Микола Авраменко хотів піти зі спорту, але завжди повертався.

- Дуже часто задумуюся, щоб покинути важку атлетику. Але витримую рівно три дні, а потім, як наркомана, тягне назад, у залу. Я вдячний, що мені Господь дав не тільки роботу, а й хобі. Я – щаслива людина, - каже Микола Авраменко.
У змаганнях взяли участь спортсмени із шести областей. Важкоатлети змагалися за головну нагороду - кубок Волинського відділення НОК. А отримав його, за абсолютний результат у сумі двоборства, майстер спорту зі Здолбунова Роман Василевський.

Максим ЯБЛОНСЬКИЙ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus