USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - дартсмени України та Данії

9 Серпня 2014 15:28
Для цих людей кидання дротиків давно перетворилося з легкого захоплення в серйозні змагання. Нині Луцьк приймає гравців з дартсу.

«Кубок Волині – 2014» - міжнародний, загальнонаціональний турнір з дартсу. Змагання в Луцьку зібрали більше 30 людей, для яких кидати дротики в мішень – не просто хобі. Щороку на Волинь приїздять дартсмени з усієї України й інших держав. На жаль, у зв’язку з подіями в Україні, цьогорічна зустріч могла не носити статусу міжнародної, та виручив випадок.

Турнір «Кубок Волині – 2014» стартував у обласному центрі сьогодні, 9 серпня. Урочисте відкриття відбулося в клубі «Зебра». На змагання приїхали 36 гравців з усієї України та дартсмен із Данії Хенінг Еріксон.

На жаль, відзначають організатори, цьогоріч на турнірі немає росіян та білорусів. Не приїхали й поляки – вони відмовилися від візиту в Україну з огляду питань безпеки. Та статус міжнародного турнір зберіг, адже позмагатися в дартс завітав датчанин Хенінг Еріксон. Президент ОГО «Волинська федерація дартсу» Дмитро Бородулін розповідає, що Еріксон – професійний гравець у дартс. Він на змаганнях опинився випадково, мовляв, коли почув про них – не зміг пройти повз. Цьогоріч до Луцька приїхали гравці з Києва, Черкас, Кривого Рогу, Дніпропетровська, Маріуполя.
Дмитро Бородулін каже, що федерація днями відсвяткувала сьомий день народження. У її складі – близько 30 гравців та ентузіастів, які просто не входять до федерації на порядок більше.
«Дартс розпочався на Волині давно, ще коли не було федерацій, а був просто дартс, який нам подобався. Пізніше знайшлася ініціативна група, і я в тому числі – й з’явилася федерація. Це вже восьмий «Кубок Волині», який ми організовуємо (одного року ми провели два турніри). Географія наших змагань велика: від Севастополя до Ужгорода, Черкаси, Суми, Луганськ, Слов’янськ. Прикро, що у з в’язку з АТО, в Маріуполі, Харкові, Слов’янську відмінили турніри.
Змагання триватимуть два дні. Сьогодні гравці складатимуть особистий залік в дисципліні «501 Дабл Аут». А наступного дня гравців чекає особистий залік з «Крикету». Усі результати увійдуть до національної рейтингової таблиці.
Сергій Полторацький з Маріуполя, хоч і займається лише два роки цією грою, – 14-й у Всеукраїнському рейтингу гравців у дартс. Разом зі своїм земляком Євгенієм Охтирським представляють у Луцьку металургійні заводи «Азовсталь» та «Ілліч». Кажуть, навіть вимушені незручності довгої дороги не змогли завадити приїхати на турнір.
У зв’язку з АТО, яку там місцеві мешканці відкрито називають війною, чоловікам довелося їхати в об’їзд Донецька і здійснити дві пересадки.

«Для мене дартс - це тепер вже і спорт, і хобі, і зустріч з друзями. Він вимагає від гравця міцної нервової системи. А ось хорошої техніки можна досягти на тренуваннях», - каже він.

Вадим Леденьов з Києва вже більше десяти років грає в дартс і має не одну перемогу. Разом з ним в дартс грає і його дружина.
«Сьогодні дартс для мене - це більше хобі, раніше це була віддушина. також це друзі, відпочинок, спорт, переживання, адреналін. Який настрій? Настрій у мене чудовий, бо приїхало дуже багато старих друзів з якими ми давно не бачились», - пояснює він.
Гравець каже, що не має щасливого дротика – все залежить лише від настрою. Сьогодні, до прикладу, скористався дротиками друзів – вони трохи важчі, бо рука після керма автомобіля, адже їхали зі столиці, дещо втомилася.

Загалом до Луцька приїхало 16 гравців, які входять до загальноукраїнського рейтингу сильніших дарстменів. Є на турнірі й юніор – Денис Марченко з Черкас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus