USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку на Стир випустили «Драконів»

5 Травня 2017 23:21
В обласному центрі Волині відбулось перше тренування з веслування на човнах під назвою «Дракон». Їхня довжина становить близько 15 метрів, а на одному човні вміщаються одразу двадцять спортсменів

Перші «Дракони» спустили на річку в Луцьку 4-го травня.

Веслування на «Драконах» - новий вид спорту в Україні, якому близько 10 років. Заслужений тренер України з веслування на байдарках і каное Роман Повх розповідає.

«Запливи на «Драконах» - це традиційний вид спорту в Китаї. Він має багату історію, оскільки розвивався там впродовж двох тисяч років. Це дуже видовищне дійство і подивитися на нього завжди є багато охочих», - каже Роман.

Першими на Волині започатковувати цей вид спорту в Ковелі. Там уже є чотири функціонуючих човни.

«Дуже часто люди навмисно зупиняються, аби подивитися як тренуються спортсмени. Багато фотографують, це видовищно й цікаво, а ще є масовим спортом, який популяризує здоровий спосіб життя та формує командний дух», - наголошує Роман.

До слова, веслування на «Драконах» планують включити до програми Олімпійських ігор з неолімпійських видів спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus