USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку нагородили призерів чемпіонату України зі спортивної ходьби

10 Березня 2018 16:53
Сонячна весняна погода та високі результати волинян: церемонією нагородження найкращих атлетів завершили перший день зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби у центрі Луцька.

Зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юнаків та юніорів стартував 10 березня.

Підсумком першого дня змагань стало вручення нагород переможцям на дистанції 20 кілометрів (молодь та чоловіки) та 10 кілометрів (юніорки U20).

Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, бронзовий призер кубку Європи, тренер-викладач переможниці змагань зі спортивної ходьби на 10 кілометрів серед юніорок Олександр Борисюк вручив медалі чемпіонам та призерам. Бронзову нагороду на дистанції 10 кілометрів отримала представниця Сумської області Аліна Ткач, друге місце посіла волинянка Дарина Касян, а золото здобула також представниця Волині Яна Фарина (з результатом 49 хвилин 53 секунди).

Яна Фарина розповіла, що до останнього кілометра дистанції не могла зрозуміти, що стане першою, хоча їй було добре йти від першого до останнього кілометра. Дарина Касян зізналася, що змагатися їй легше саме на рідній волинській землі. Спортсменки вже протягом багатьох років тренуються разом, а на змаганнях стартують переважно у різних категоріях. Перші кілометри під час сьогоднішнього змагання вони йшли разом, а потім Яна Фарина відчула, що має сили, аби перемогти. Атлетки відзначили, що вони перемагають, тому що у них найкращі тренери – Ірина та Олександр Борисюки.
Державний тренер України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник вручив нагороди переможцям та призерам змагань на дистанції 20 кілометрів (молодь чоловіки U23): бронзову нагороду здобув представник Сумської області Олег Свистун, срібну – Едуард Забуженко (Київська область), а перемогу здобув волинський спортсмен Віктор Шумік з результатом одна година 22 хвилини 57 секунд.

Віктор Шумік розповів, що задоволений високим результатом і його метою було пройти дистанцію не більше ніж за 1 годину 24 хвилини. Найголовніше, на його думку те, що він пройшов відбір на чемпіонат світу. Атлет визнав, що погода у день змагань була чудовою, тому дистанцією йшлося нескладно. Ще тиждень тому погодні умови були жахливими і спортсмени молилися, аби вони покращилися. Траса змагань у Луцьку, з його слів, хороша та швидкісна. Підтримували спортсмена під час чемпіонату рідні.
На дистанції 20 кілометрів серед чоловіків третій результат продемонстрував Іван Банзерук з Волині, срібло завоював Руслан Дмитренко (Донецька область), а найкращим став учасник Олімпійських ігор, майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України Іван Лосев (Київська область) з результатом одна година 20 хвилин 53 секунди.

Іван Банзерук визнав, що погода та траса сприяли його результату.

Нагороди вручив перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк.
Низку атлетів-учасників чемпіонату нагородили гран-прі Володимира Голубничого. Нагороди отримали Андрій Гречковський (Київська область), Андрій Ковенко (Вінницька область), Руслан Дмитренко, Олексій Казанін та Іван Лосев.
Нагадаємо, що цей чемпіонат є відбірковим змаганням на командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби, який за півтора місяці відбудеться у Китаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus