USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У Луцьку – наймасштабніший чемпіонат за всю історію вітчизняного пауерліфтингу

14 Травня 2015 20:15
25-ий Ювілейний Чемпіонат світу з жиму штанги лежачи та станової тяги стартував у Луцьку сьогодні, 14 травня, у приміщенні «Адреналін Сіті» на території «Арена спорт". На нього завітали найсильніші пауерліфтери планети.

Сергій Богайчук з Кривого Рогу вже завоював «срібло» у ваговій категорії 82 кілограми. Його результат: 211 кілограм – присідання, 145 кілограм – жим, 220 кілограм – тяга.



«Рівень змагань - дуже хороший. Зал зручний, місто дуже сподобалося. Штанга для мене – це хобі, життя, здоров’я. Займаюся серйозно два роки. Колись легкою атлетикою захоплювався», – каже Сергій.

Лучанин Андрій Соколов у цьому спорті лише чотири місяці, але вже встиг виконати норматив кандидата в майстри спорту.



«Турнір оганізували досить пристойно. Спортсмени - сильні, тому сумувати не доводиться. У моїй ваговій категорії п’ять суперників: чотири українці і один італійський спортсмен. Буду старатися виконати норматив на звання Майстра спору міжнародного класу. Завдяки підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» наше місто може приймати змагання такого високого рівня», – розповідає спортсмен.

Андрій тільки готується до стартів. «У кожного спортсмена є свої методи, щоб налаштуватися перед виступом. Я професійно займався таеквон-до, тому з цим проблем не виникає. В мене є завдання, яке я мушу виконати. У такому виді спорту, як пауерліфтинг подобається залізо, вага. Постійно хочеться досягати нових рекордів, розвиватися», – зізнається Соколов.

У змаганнях беруть участь спортсмени з 16 країн світу! 20-річний Гуджа Коберідзе приїхав з грузинської столиці – Тбілісі.



«Це - Чемпіонат світу, тому рівень суперників дуже серйозний. Пауерліфтингом займаюся три роки. Є невеличка травма, але надіюся виступити добре. Суперники мене не цікавлять. Я покладаюся лише на власні сили», – зазначає спортсмен.

Директор спорткомплексу «Арена спорт» В’ячеслав Сусалєв зізнається, що давно не бачив таких масштабних змагань.



«Перші два дні виступають аматори, а в суботу-неділю на поміст вийдуть професіонали. Для людей цікаво буде побачити наших зіркових учасників. Буде багато чемпіонів і світу, і Європи. Приїдуть люди, які мають світові рекорди. Спортсмени будуть показувати унікальні результати. Всі чекають саме рекордсменів. Я в цьому залі бачив не одні змагання. Цей чемпіонат – дуже високого рівня. Триватиме пряма відеотрансляція в інтернеті, стоятимуть електронні табло, де зразу видно результати, професійний ді-ждей крутитиме кожному спортсмену свою музику», – каже В’ячеслав Вікторович.

«Наші спортсмени слухають лише тяжку музику. Я ще не бачив жодного спортсмена, який тягає залізо і слухає «Мадонну». Німецький гурт «Рамштайн» тут - у фаворитах, – розповідає DJ Pioneer.



Президент Всесвітнього альянсу пауерліфтингу в Україні Вадим Коцага зазначає, що в Україні ще не було таких масштабних міжнародних змагань.



«Це - Ювілейний Чемпіонат світу. Відбувається він завдяки підтримці нашого генерального спонсора - Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Ми їм дуже вдячні. Фонд допоміг нам з нагородною атрибутикою. Ми розраховували лише на 200 учасників, але на нашому чемпіонаті виступають 389 чоловік з 16-ти країн світу. Нині - це найбільший міжнародний старт за всю історію пауерліфтингу в Україні. Буде майже 600 номінацій», – пояснює Коцага.

Чемпіонат триватиме до неділі, 17 травня. За чотири дні змагань вболівальники матимуть змогу побачити світових зірок пауерліфтингу.

«Сьогодні вже є Олег Базилевич, срібний призер Битви чемпіонів, в суботу буде виступати Роман Єремашвілі з Білорусі, власник рекорду всіх часів. Кращого жиму, ніж в нього, не має ніхто в світі. Дуже багато титулованих учасників. Волинь виставила на змагання більше десяти спортсменів», – продовжує Вадим Коцага.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Галя Показати IP 14 Травня 2015 20:34
молодці мужчини
Степан Бандера Показати IP 14 Травня 2015 20:42
Отаких би хлопців нам на фронт. Але спорт теж треба підіймати, щоб росіянів перемагати ще й у спортзалах
IVANNA Показати IP 14 Травня 2015 23:05
Влад,ми знаємо,що ти-найкращий !!!!!
Михайло Показати IP 17 Травня 2015 19:56
Ковальчук Сергій наш чемпіон. Пишаємось тобою. Поки ти є,наш спорт не загине. Так тримати!
Анонім Показати IP 4 Квітня 2016 13:36
Ковальчук Сергій - найкращий!!!Молодий а який вже перспективний! Бажає подальших професійних успіхів!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus