USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку – «Веселі старти-2017»

28 Лютого 2017 15:33
Обласний фестиваль «Веселі старти-2017» серед школярів відбувається під гаслом «Здорові діти - здорова нація».

У Луцьку за першість змагаються 26 команд із міст, районів та об’єднаних територіальних громад Волині.

Голова обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад розповідає, що це дійство триває 12 рік поспіль.
«Це змагання проводимо вже в 12-те серед учнів, які не брали участь в інших обласних змаганнях. Відповідно, для більшості це - перші змагання. Чим раніше ми залучаємо дітей до фізичної культури, спорту, тим ефективніше будуємо здорову націю», - наголошує Новосад.
Фестиваль відбувається в спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті» 28 лютого.

У фестивалі беруть участь учні 3-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів області, які не мають обмежень за станом здоров’я. Склад команди - 10 учасників (5 хлопчиків, 5 дівчаток) та 1 представник команди.

Позмагатися за першість привезла команду заступник директора школи з селища Стара Вижівка Оксана Жилка.
«На ці змагання приїхали 10 учнів четвертих класів. Загалом у нашій школі є три класи, а це 79 дітей, тому конкурс на командне місце був великим. Ми перевіряли їх, хто вміє добре бігати, відповідальний та відчуває командний дух. Так сформували збірну й перемогли в районних змаганнях «Веселі старти». Тепер ми тут. Для дітей це особливе свято, вони з величезним бажанням сюди їхали і видно, як у дітей світяться очі», - розповідає Жилка.
Непосидючому учаснику команди Назару Баглику 9 років, він запевняє, що для того, аби перемогти – необхідно дослухатися порад вчителя.

«Я раніше вже брав участь у змаганнях із футболу, карате, навіть на цій арені забивав м’яча у ліві ворота. А сьогодні вперше змагаюся у командних естафетах. Люблю бігати, це цікаво. А для того, аби перемогти – необхідно слухатися вчителя та виконувати поради, так ми діємо єдиною командою», - каже Назар.
Перед початком змагань до присутніх звернувся заступник голови обласної ради Роман Карпюк, який зауважив, що спортзали мають бути в кожному районі.

«Від щирого серця вітаю зі змаганнями, а також передаю вітання від всього депутатського корпусу та голови обласної ради Ігоря Палиці. Ці змагання організовані на досить високому рівні, тому бажаю, аби запал до спорту ніколи не проходив, бо за вами - майбутнє України. Сьогодні обласна рада ставить завдання збудувати в кожному райцентрі стадіон, аби були хороші зали для тренувань, та басейни – такі високі цілі ми ставимо перед собою та намагатимемося їх досягнути», - наголосив посадовець.
Зауважимо, спортивна програма складається з п’яти естафет.

За підсумками змагань перемогу у "Веселих стартах" здобула команда зі Старої Вижівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анна Показати IP 28 Лютого 2017 20:12
Це цирк і судді підкупні і сліпі виграла інша сильніша команда яка лідирували а не ці сонні мухи. Суддів і організаторів на милоооооо.
Олекса до Анна Показати IP 1 Березня 2017 09:22
Фізруче, ти краще готуйся до уроків і не хами людям! Проведи краще, і я до тебе прийду
Інеса Показати IP 1 Березня 2017 09:25
А мені свято дуже сподобалося! Молодці! Чудові змагання!
Англіна до Інеса Показати IP 1 Березня 2017 18:42
звісно чудові ми та зусиль доклали
Сєрий Показати IP 1 Березня 2017 10:38
як на мене то свято вдалося, діти показали чудові результати!!а те що комусь не вдалося отримати перемогу,то просто не ваш день!!
Ангеліна Показати IP 1 Березня 2017 21:31
Мені здається,що одна команда просто звикла перемагати у цих змаганнях і не може змиритися із тим,що звання переможців перейшло до інших)!!!Програвати також треба вміти...
Юрій Показати IP 2 Березня 2017 23:05
Де можна подивитися протокол змагань і результати?
Світлана Показати IP 15 Березня 2017 01:10
От чому нема відео з дітьми? Не мала, на жаль, змоги підтримати сестричку. Тепер мушу дивитися на двох нікому нецікавих, вибачте, пузаїв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus