USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відбудеться масовий турнір з дворового футболу

15 Квітня 2016 14:13
Залучити понад 50 команд з усіх мікрорайонів міста планують у рамках Чемпіонату Луцька з дворового футболу.

Про це стало відомо сьогодн, 15 квітня, під час прес-конференції заступника Луцького міського голови Юрія Моклиці про спортивні заходи, які заплановані до проведення у 2016 році.

Зі слів посадовця, у місті започатковують цьогоріч два масові спортивні заходи, одним з яких стане Чемпіонат Луцька з дворового футболу. Ідея такого турніру з фіналом на День міста чи День Незалежності обговорювалася ще торік. Участь у змаганні дозволять взяти непрофесійним спортсменам, щоб досягти більшої масовості.

Як пояснила директор КЗ «Спорт для всіх» Наталія Назарук, турнір проводять з метою популяризації аматорського футболу серед населення та залучення широких мас до зайняття фізкультурою та спортом. Прийом заявок на участь в турнірі розпочинають 26 квітня. Заявки прийматимуть до 13 травня у приміщеннях КЗ «Спорт для всіх» за адресами: вулиця Богдана Хмельницького, 19, бульвар Дружби народів, 13а, проспект Відродження, 39, вулиця Рівненська, 5, вулиця Степана Бандери, 13, вулиця Конякіна, 35, вулиця Наливайка, 10. Команди формуватимуть відповідно до мікрорайонів і дворів у складі 5-15 осіб. 16 травня відбудеться жеребкування команд, а з 17 травня по 30 червня – відбірна частина турніру.

Учасників поділять на дві вікові групи – дитячо-юнацький склад (від 15 до 19 років) та дорослий склад (від 20 років). Оскільки організатори наголосили на тому, що чемпіонат буде аматорським, до участі у ньому не допускатимуть професійних футболістів, спортсменів, заявлених на дитячо-юнацьку футбольну лігу України, дитячо-юнацьку футбольну лігу Волині, чемпіонат Волині з футболу, футзалу, чемпіонат України з футзалу сезону 2016-2017 років.
Зі слів Наталії Назарук, місто поділять на шість зон за мікрорайонами, де розташовані приміщення КЗ «Спорт для всіх». У кожній зоні відбудуться відбірні ігри за коловим принципом. Чемпіонат матиме три етапи: груповий, півфінальний та фінальний. З шести переможців кожної групи відберуть чотири найсильніші команди. У день міста Луцька, 20 серпня, відбудеться півфінал та фінал турніру. Матчі судитимуть висококваліфіковані арбітри Федерації футболу Луцька. Для переможців передбачили нагороди.

Як розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець, розраховують на участь у чемпіонаті понад 50 команд. Матчі відбуватимуться на майданчиках зі штучним покриттям луцьких загальноосвітніх закладів. Змагання проводитимуть у вечірній час для зручності учасників, зайнятих вдень на роботах. У рамках турніру планують придбати дрібний спортивний інвентар – м’ячі, якими гратимуть команди, також кошти витратять на обслуговування матчів. Остаточний кошторис чемпіонату, як зауважив Юрій Моклиця, ще не визначили. Для того, щоб заохотити кожну команду бодай невеликим призом, залучатимуть спонсорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
стоп Показати IP 15 Квітня 2016 21:15
волинець знову вкрав чужу ідею цей турнір уже проводили 8 років тому і неоднаразову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus