USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У селі на Волині відкрили спортивний комлекс

20 Вересня 2017 20:16
Баскетбольна площадка, футбольне поле, бігові доріжки, майданчик для стрибків у довжину та поле для гри у волейбол - все це відтепер у розпорядженні мешканців села Воєгоща Камінь-Каширського району. Мрію воєгощанської молоді вдалось втілити завдяки участі сільської ради у конкурсі міні-проектів Волинської обласної ради, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Депутат облради від фракції «УКРОП» Анатолій Філюк зауважив, що комплекс був надзвичайно важливим проектом для цієї громади, тому не забарилась його реалізація.

«За часів Радянського Союзу тут був стадіон, згодом колгосп розвалився і місце для занять спортом перетворилось на місце для випасу худоби. В останнє десятиліття кількість молоді в сільраді постійно зростає, а тому постало питання відновлення стадіону. Сільська голова була на сто відсотків переконана у його необхідності і змогла компетентно обґрунтувати економічну та суспільну складову цього проекту. Саме тому він переміг у конкурсі інвестиційних міні-проектів обласної ради», – розповів Анатолій Філюк.

Обласна рада виділила на облаштування спорткомплексу «Наші мрії» 100 тисяч гривень, ще 20 тисяч додала районна рада. Окрім місця для занять спортом, тут облаштували дитячий майданчик із гойдалками, альтанками, гірками для спускання.

Воєгощанська сільська голова, представниця УКРОПу Наталія Ковальчук наголошує, що велику роль у створенні комплексу відіграла ініціативність та праця громади.

«Довести до ладу стадіон було непросто. Адже велика територія – майже два гектари. Але жителі села відгукнулися і виконали чималу роботу. Ми зняли верхній шар на баскетбольному полі, вичистили його поверхню, повикорчовували зарослі на інших частинах стадіону. Розрівняли футбольне поле, висипали піском волейбольне поле. Завезли щебінь та прогрейдерували бігові доріжки. Зробили дитячий ігровий майданчик. Всю територію спортивного комплексу огородили. Я дуже вдячна нашим жителям за допомогу», – розповіла Наталія Ковальчук.

На свято прибули також професійні спортсмени, які народились у Воєгощі. Зокрема, чемпіон Європи зі спортивної ходьби Іван Банзерук та заслужений тренер з легкої атлетики Володимир Яловик.

Місцеві жителі сподіваються, що після відновлення стадіону буде сформовано футбольну команду села, яка досягатиме найкращих результатів в районі та області. Адже у 70-х роках тут була своя команда, що посідала перші місця у районних змаганнях.

Аби відновити футбольну традицію, після урочистого відкриття на оновленому полі вперше зіграли матч між жителями Воєгощі та сусіднього села Брониця. Окрім того, у день відкриття спорткомплексу відбулася естафета. Воєгощанці демонстрували свої спортивні таланти у бігові, перетягуванні канату, стрибках у мішку, метанні колоди, перевезенні підводи та стрільбі по мішенях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus