USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Шанхаї святкували день народження українського Пласту

19 Квітня 2017 10:25
День народження української скаутської організації Пласт цьогоріч відзначила українська діаспора китайського Шанхаю. 105-річчя відсвяткували традиційною пластовою тереновою грою.

«Проводили теренову гру, справжню, таку, яку проводять на таборах, де багато новеньких в Пласті – забавка-квест. І що цікаво, батьки відписуються, всі задоволені, діти відписуються, навіть ті, що скептично до цього ставилися спершу, зараз уже хочуть на табір, уже батьки хочуть зі мною балакати серйозно», - розповіла лучанка Юлія Смаль.

На групу активних українців з подивом споглядали місцеві китайці. Найсміливіші – старалися зрозуміти тонкощі української культури.

«Через нашу павутинку, навішену для теренівки, проповзли всі діти, які проходили повз. І тати. І навіть деякі мами. День вдався. Віддалік за цим великоднуванням спостерігали компанії нашорошених китайців, не розуміючи, що за концентрація білих на квадратний метр китайської території», - продовжила Юлія.

Цьогоріч день Пласту та Великдень зустрілися в календарі. Тому у святкувані було залучено багато великодніх українських традицій.

«Пластовий Великдень, теренова гра до 105 річниці, Шанхай таке бачив вперше! Китайці, в принципі, відкриті до інших культур і з зацікавленням сприймають якісь новинки. Оце, як ми Конфуція з Далай-ламою цитуємо, так вони Біблію. Правда, їхнє розуміння християнства трошки інакше, ніж наше, але, тим не менше, в Китаї більше 70 мільйонів християн. Цього разу вони за нами просто спостерігали, не заважали, не лізли, віддалік спостерігали. А в нас тим часом був Великдень і день Пласту – два в одному», - пояснила волинянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВОЛИНСЬКА АВТОРКА ПОЄДНУЄ ХІМІЮ І ПРОЗУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus