USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Українських вболівальників судитимуть у Білорусі. ОНОВЛЕНО

10 Жовтня 2014 09:11
Згідно з даними МЗС, трьох з 15 затриманих у Білорусі після футбольного матчу українців вже звільнили. Про це повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко у Facebook, - інформує УНІАН.

"Президент України доручив МЗС терміново забезпечити консульський захист для негайного звільнення і повернення додому всіх затриманих в Білорусі українців", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 100 уболівальників затримали працівники КДБ Білорусі відразу після закінчення матчу Білорусь-Україна, що відбувся в рамках відбіркового туру Євро-2016.

Місцеві ЗМІ припускають, що це може бути пов'язано з співом нецензурних пісень про президента РФ путіна під час матчу, - передає телеканал "Дощ". Матч відбувся в у білоруському Борисові на стадіоні "Борисов-Арена". Збірна Білорусі програла українцям з рахунком 0:2. Вболівальники обох збірних під час гри перегукувалися гаслами "Слава Україні!" і "Живе Білорусь". Після цього вони спільно виконали нецензурну пісню про президента Росії. Скандування було чути в прямій трансляції. Безліч аматорських відеозаписів також з'явилося в мережі.

Під час матчу правоохоронці не втручалися в події. Затримання пройшли вже за межами стадіону. В основному це - громадяни України. Представники українського посольства вже про це повідомлені. 10 жовтня відбудеться суд. Швидше за все вболівальники будуть покарані штрафами і депортацією, однак, можливий і арешт на 15 діб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2014 09:23
Абсолютно правильно. І політика тут нідочого. Статтю за дрібне хуліганство та нецензурну лайку у громадських місцях ніхто не відміняв. Закон один для всіх і Європу починати треба кожному з себе, а не переводити це у клоунаду.
віра до Анонім Показати IP 10 Жовтня 2014 09:50
Я зовсім не виправдовую діяння Путіна, а навпаки - засуджую, но їхати в іншу країну, де розуміють нашу мову і у громадському місці співати матюжні пісні, де сидять і ходять діти - це нахабство, дикість, безкультур'я...!!! Хай в нас на дітей, жінок... не зважають уваги на стадіонах, але у іншій країні відповідайте по законах тої держави де знаходитесь! Скільки ще будуть позоритись на весь світ? Скрізь знають що таке Росія, Путін... але своє безкультур'я показувати - це ганьба!!! А потім хочуть щоб нормально у Європі до таких ставились? У кожній країні за подібне карають і дуже жорстко!!!
титушко Показати IP 10 Жовтня 2014 09:29
Ну вот и зачем смешивать спорт и политику то? Ну не нравится вам Путин, ну езжайте в Москву и выступайте перед кремлем, или у себя выражайте мнение, но вы на футбол приехали или на майдан? Идиотизм!
Че Показати IP 10 Жовтня 2014 09:31
Бульба з укропом!!!
иван Показати IP 10 Жовтня 2014 09:51
И раз и два ! Горе - не беда канареечка жалобно паеть ! ето украинские современные колядки на футбольных матчах -главное что все понимают
Дончанин до иван Показати IP 10 Жовтня 2014 10:14
"главное что все понимают" и принимают соответствующие меры. Я не в курсе, просто не слежу за такими вещами, на Львовской трибуне уже можно проводить международные матчи?
иван до Дончанин Показати IP 10 Жовтня 2014 10:18
соответсвующие меры ? а разве от результата их принятия суть измениться ?
Дончанин до иван Показати IP 10 Жовтня 2014 12:02
коментар було видалено
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2014 10:48
Не надо забывать главного: каков- пидарасы...
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2014 14:00
У Білорусі закони виконуються. Чи Лукашенко так "заставив" чи люди самі зрозуміли, але це так. У нас, як правило, закони приймають, але їх ніхто не дотримується. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus