USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Велопробіг у Луцьку на знак солідарності України та Польщі

15 Червня 2014 17:08
Міжнародний легкоатлетичний та велопробіг «Дорога до свободи» у рамках Ярмарку спорту «Лучани за здоровий спосіб життя» відбувся на вулицях Луцька.

Організаторами спортивної акції стало Генеральне консульством Республіки Польща спільно з Луцькою міською радою.

Гонка стартувала на Театральному майдані Луцька. Звідти велопробіг простягнувся проспектом Волі, вулицею Шопена, проспектом Перемоги та вулицею Винниченка. Місцем фінішу став Центральний універмаг міста. Долучитись до дійства міг будь-хто з охочих: для цього було достатньо зареєструватись в інформаційному пункті та отримати атрибутику з символами спортивного свята.

Серед учасників дійства були як діти, так і люди поважного віку. Та різноплановими були не лише люди, але й «залізні коні», яких осідлали велосипедисти. Тут можна було зустріти і професійні байки, вартість яких сягає тисячі доларів, і знайомі всім з дитинства велосипеди «Україна», «Турист», «Тиса», тощо.
Чимало учасників долучились до велопробігу на байках, орендованих у Центрі туристичної інформації та послуг Луцької міської ради.
Співробітники велопрокату кажуть, що люди бронювали двохколісних ще за добу до події.

Колону учасників легкоатлетичного та велопробігів очолювали велосипедисти з державними прапорами України, Польщі та стягом Євросоюзу.
Забіг відбувся під лозунгом «Дорога до свободи». Зі слів організаторів, це - символічне посилання до шляху, який розпочався для Польщі 25 років тому, коли в країні відбулись перші з часів Другої світової війни парламентські вибори. Організатори зазначають, що «дорогою до свободи» в даний час крокує Україна.

Як зазначила присутня на офіційному відкритті спортивного свята Генеральний консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, таким дійством поляки хочуть висловити солідарність українському народу.

«Цим пробігом ми хочемо підкреслити солідарність з Україною. Ми хочемо, щоб ви пам’ятали – Польща з вами. Саме тепер, коли Україна цього найбільше потребує. Так, наша основна мета в цьому забігові - не змагання. Хоча ми розраховуємо на спортивну і чесну конкуренцію», - заявила під час урочистої промови Беата Бживчи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus