USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Віктор Богатир – тренер туру в першій лізі

11 Квітня 2018 22:01
Таке визнання головний тренер «Волині» отримав від колег з Всеукраїнського об’єднання футбольних тренерів, повідомил на сайті клубу.

За підсумками туру колеги поставили найбільший середній бал саме керманичу нашої команди – 4,6. Сама оцінка визначалася за наступними критеріями:

1. Номінальний результат команди – 5 (важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Напередодні цього протистояння волиняни відставали від «Кременя» на чотири очки, причому, суперник був уже за межею зони вильоту після перемоги над «Геліосом». Однак у луцької команди була бурхлива селекція, поповнення гравцями з серйозним послужним списком, отож у цьому матчі після двох поспіль невдач «Волині» треба було переконливо реабілітовуватися.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5 (травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Втрати волинян можна вважати суттєвими – дискваліфіковано найдосвідченішого воротаря Неділька та нового лідера центру поля Скоблова, травмовані кілька гравців на чолі з плеймейкером колективу Кінашем, який за індивідуальним рівнем та характером був лідером лучан в осінній частині сезону. Звісно, клуб практикував масове запрошення новачків, але цих гравців не вистачало й доводилося вигадувати нові рішення, щоб їх компенсувати.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5 (гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Відсутність Неділька вдалося компенсувати дебютом Когута – голкіпера з великим досвідом та гарним набором ігрових якостей (це був очевидний варіант і він спрацював). За відсутності ж Скоблова тренерський штаб ризикнув вперше навесні вдатися до послуг Герасим’юка, й багаторічний лідер лучан, який вкотре повернувся в колектив, зумів скласти гарну лінію з іранцем Хагназарі, Курком, Зарічнюком та Яковлевим, який навесні встиг проявити себе на кількох позиціях з однаковою користю для команди.

4. Тренерська майстерність – 4 (різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Перинний план лучан спрацював, тож їм не треба було перелаштовуватися чи вдаватися до радикальних змін. Але відзначимо все ж такий нюанс: за рахунку, який вже давав суттєву перевагу господарям, вони дозволили собі зняти з гри центрфорварда на користь швидкого півзахисника Страшкевича, здатного до високого пресингу та тиску на суперників. Наявність хорошого й практично рівноцінного вибору дозволяє команді утримувати темп.

5. Накопичувальний критерій – 4 (якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Наразі про жодну стабільність говорити не доводиться – адже ця крупна перемога лише перша після двох поспіль поразок від безпосередніх конкурентів, однак серед всієї інформації про «Волинь» виділимо два позитиви. По-перше, це друга поспіль «суха» домашня перемога лучан (тримаючи осторонь умовно виїзний матч із сумчанами). По-друге, це перша в сезоні розгромна перемога «хрестоносців», що свідчить про те, що запрошені гравці все ж починають виправдовувати сподівання.

Наступний поєдинок команда Віктора Богатиря проведе уже в п’ятницю, 13 квітня. У Києві «Волинь» зіграє проти «Оболоні-Бровара».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus