USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волейбол: волинянка вивела збірну України на Євро-2017

13 Жовтня 2016 08:00
Збірна України на відбірковому етапі пройшла команду Іспанії і потрапила на фінальну частину континентальної першості. Найефективнішим гравцем в обох зустрічах стала вихованка волинського волейболу Анна Степанюк.

У першій домашній зустрічі українки поступилися у важкій п’ятипартієвій зустрічі – 2:3. Лучанка Анна Степанюк вийшла на заміну лише у третій партії, але все одно стала найкращим снайпером у матчі. На її рахунку — 21 очко (16 в атаці, 3 на блоці та 3 на подачі). До слова, у цій грі небагато на майданчику зіграла й інша волейболістка з волинським корінням Інна Молодцова, яка зараз виступає за южненський «Хімік».

У матчі-відповіді в Іспанії Анна вже була у стартовому складі. Своєю блискучою грою Степанюк подарувала «синьо-жовтим» локальну перемогу в першій партії, набравши 9 очок. Крапку у сеті лучанка поставила елегантним ейсом. У середині другої партії Степанюк замінили, але і без її допомоги українки здолали іспанок 3:1.

«Після вдалої для мене гри вдома, тренер довірив в Іспанії місце у старті. Для мене це було надзвичайно приємно, але також дуже відповідально. Коли ти виходиш у старті такого поєдинку, наставник сподівається, що ти його не підведеш. У такому матчі кожна помилка перетворюється на фатальну. Для мене важливий командний результат. Як на мене, той час, що я провела в Іспанії, провела його з користю - 14 очок не надто поганий результат! А для мене дуже важливо, скільки ти користі приніс команді, якщо навіть відіграв якихось п'ять хвилин», — розповіла після гри Степанюк.

Зазначимо, востаннє українки грали на Євро у 2011 році.

«Для мене потрапити на фінал чемпіонату Європи —- це вже великий успіх. Це величезна перемога вітчизняного волейболу. Але у фінальному турнірі будемо намагатися приємно дивувати. Чим? Давайте дочекаємося. Тепер важливо добре підготуватися», — підсумувала волейболістка.

Нагадаємо, Анна Степанюк розпочала свою кар’єру в луцькій команді «Континіум-Волинь-Університет». Минулий сезон дівчина відіграла в азербайджанському чемпіонаті. А це й розпочне вже в Туреччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Показати IP 14 Жовтня 2016 12:06
Молодчинкі!!! Так тримати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus