USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинь» мінімально поступилася «Сталі»

5 Листопада 2016 09:30
Поєдинок 14 туру Прем’єр ліги України з футболу завершився мінімальною перемогою «Сталі».

«Волинь» повернулася на рідний «Авангард» після міні-вояжу Сумщиною, де спочатку поступилася у кубковому поєдинку «Нафтовику», а згодом програла у чемпіонаті «Олімпіку».

Віталій Кварцяний вніс певні корективи у склад команди у порівняні з останньою грою, випустивши у старті досвідченого Неділька, відбувшого дискваліфікацію Горопевшека та блудного сина Хомченка, якого він не так давно збирався відправити до армії. Не встиг відновитися до матчу Герасимюк, тому з капітанською пов’язкою команду на поле вивів Артем Шабанов.



Зі стартових хвилин обидві команди дали зрозуміти, що матч пройде під знаком боротьби за кожен клаптик поля. Атакувальні дії з обох сторін переривалися на підступах до карного майданчика дрібним фолом, а штрафні удари чи навіси завершувалися, в основному, на користь захисту.

А от перший кутовий сталеварів завершився тим, що Міха у власному штрафному зіграв рукою і арбітр без жодних вагань вказав «на точку». Неділько вгадав напрямок польоту м’яча, але удар Комваліуса був точним і сильним – 0:1.



Волинянам вдалося оговтатися після пропущеного голу, і до кінця тайму вони мали декілька реальних нагод зрівняти рахунок: спочатку Шабанов завдав фірмового удару з лівої, але м’яч «просвистів» над поперечкою. Згодом Хомченку вдалося на фланзі пошити у дурні півзахисту гостей, віддати точно на Мемешева, Редван в один дотик скинув на того ж таки Шабанова, але знову удару капітана «Волині» забракло влучності. За дві хвилини свій шанс отримав Петров, але йому не вдалося як слід пробити головою після навісу з флангу.



І насамкінець, під занавіс першого тайму, у гру вперше серйозно втрутився арбітр поєдинку Дердо, який не призначив пенальті за гру рукою Задераки. Ідентичний момент тому, який мав місце, коли арбітр призначив пенальті у ворота «Волині», цього разу лишився поза його увагою...

Не встигли команди як слід увійти у гру після перерви як «Волинь» залишилася в меншості: провалом у центрі захисту скористався Мисак і втікав віч-на-віч з Недільком. Мінімальний дотик Романюка дав форварду привід упасти перед самим карним майданчиком, а арбітру вилучити Юрія за фол останньої надії.

Кварцяний тут же провів заміну, випустивши на поле Ляшенка замість Дудіка. Але чисельна перевага таки давала про себе знати: сталевари впевнено захищались, не залишаючи атакам «Волині» жодних шансів. Варто відзначити хіба момент Мемешева, коли Редван отримав м’яча у 7 метрах від воріт, але завдати точного удару йому не вдалося.



Щодо «Сталі», то подвоїти, а то й потроїти, перевагу їм завадив Неділько, який декілька разів спасав свою команду від неминучого голу: спочатку дальній удар Комваліуса кіпер волиняни перевів на кутовий, а згодом Карікарі не вдалося обіграти Віталія один-на-один. Найреальнішу нагоду втратив Каленчук, коли впритул розстрілював ворота «Волині», але влучив прямо у ногу Неділька.

Фінальний свисток зафіксував дещо «підмочену» сумнівніми рішеннями арбітра перемогу «Сталі» та чергову поразку «Волині». До слова, першу у поєдинках з Кам’янчанами на власному полі.



На післяматчевій пресконференції тренер «Сталі» Якоб Галл відзначив, що результатом гри він задоволений, але самою грою аж ніяк. «Ми розпочали непогано: заробили пенальті, забили гол. Але потім я побачив ті ж помилки, яких ми припускалися у попередніх поєдинках. Ми стали захищатися, замість того, аби продовжувати атакувати», - сказав голландець. Якоб також зауважив, що незважаючи на присутність у складі технічних та швидких гравців, він не побачив з їхнього боку жодних конструктивних дій.

«Я був злий на гравців, адже маючи таку кількість моментів ми могли вигравати 5:0, натомість не використали свої шансів збільшити перевагу. Але нам вдалося зберегти результат – і це добре», - підсумував наставник «Сталі».



«Гру деформували деякі сили, які не можна назвати ні людськими, ні футбольними, ні професійними, ні земними…», - розпочав свою прес-конференцію наставник «Волині» Віталій Кварцяний. «Сьогодні свої справи вирішували «вони». Справи, які зовсім не пов’язані з футболом. Не можу зрозуміти взагалі для чого», - завуальовано розповів він.

До футболістів претензій у коуча не було: «Програли сьогодні – завтра виграємо. Футболісти грали як могли», - продовжив Кварцяний. Згадав наставник про травмованих Діденка та Герасимюка, досвіду яких сьогодні явно забракло «Волині». Не оминув увагою наставник і вилучення Романюка: «Як вони можуть зрозуміти нас, наставників, якщо вони ніколи не тренували та не грали у футбол? Приїздить організований десант провокаційних футбольних сил і принижує нас, Волинь. І куди ми далі підемо?», - риторично завершив Віталій Володимирович.

Що ж, наразі відомо лише куди далі піде, точніше поїде «Волинь»: 20 листопада команду чекає виїзд до Кропивницького на матч з місцевою «Зіркою».
Фото - Миколи Мартинюка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus