USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Волинь» – ПФК «Суми»: перед матчем

17 Серпня 2018 22:52
ФК «Волинь» зіграє домашній матч із ПФК «Суми» 18 серпня о 18.00 на стадіоні «Авангард».

Чотири перемоги у чотирьох матчах, одноосібне лідерство у Першій лізі, відсутність пропущених голів та феєрична ігрова форма Дениса Кожанова – поза сумнівом, тренерський штаб «Волині», гравці та вболівальники команди повинні бути задоволені стартом сезону. Утім, чемпіонат не обмежується хорошим початком – це ж добре розуміють і у стані нашої команди. А тому з радісним поверненням на рідний «Авангард» хлопці знову пройшли через ретельну підготовку до нового поєдинку, інформує клубна прес-служба лучан.

Суперник – більш ніж серйозний. «Суми» здобули перемоги у перших двох турах і лише після них потрапили на розлючений «Металіст-1925» та «каре» у виконанні Олега Синиці (1:4), а минулого туру врятувалися у поєдинку проти міцного «Агробізнесу» (1:1). Команда Сергія Золотницького продовжує знаходитися у верхній частині турнірної таблиці, а це – як мінімум заявка на те, що цього сезону «Суми» хочуть обійтися без боротьби за виживання у Першій лізі.

Влітку «Суми», на відміну від «Волині», пережили не таку суттєву міграцію, хоча при цьому команду залишило декілька провідних виконавців. На їх місце прийшли цікаві новачки, одним із яких донедавна був наш екс-футболіст Павло Гордійчук. Центральний захисник, який грав і забивав за «Волинь» останньої весни, вже переїхав грати до Польщі, а тому в майбутньому протистоянні «Сумам» не допоможе. Зате увагу привертають нападники гостей: Вадим Яворський у перших турах тричі відзначався у воротах суперників, а Ростислав Тарануха – врятував «Сумам» нічию в останньому поєдинку проти «Агробізнесу». Тож гості намагатимуться «розпечатати» ворота Богдана Когута у майбутньому матчі.

У «Волині» продовжує відновлюватися Андрій Яковлєв, також серед пошкоджених гравців – Валерій Болденков та Назар Стасишин. Попри це, тренерський штаб нашої команди на чолі з Андрієм Тлумаком вже не раз цього сезону демонстрував тактичну та кадрову гнучкість «Хрестоносців», тому можна не сумніватися – на поле, як завжди, вийде бойовий колектив. А шикарна форма усіх без виключення наших гравців, а особливо – Дениса Кожанова, який разом з Богданом Когутом вже звично «гостював» у збірній останнього туру Першої ліги, дозволяє луцьким уболівальникам розраховувати на позитивний результат.

VERSUS

Знову свято віримо у несумісність «Сум» з різними історичними назвами, однак, як і у випадку історії протистоянь з «Металістом-1925», не можемо не пов’язувати нинішню команду з формальним правонаступником. Так, за весь час протистоянь у «Волині» майже мінімальна перевага над «Сумами». А от в українських змаганнях дещо поступаємося: луцька команда програла усі чотири виїзні поєдинки, а з чотирьох домашніх два виграла, а один звела до нічиєї.

Цікаво, що попереднього сезону обидва матчі між «Волинню» та «Сумами» відбулися в Луцьку. Якщо восени номінально домашній матч наші хлопці мінімально виграли (1:0), то першого квітня на Вербну неділю знову ж таки на нашому стадіоні (за домовленістю команд гра відбулася саме тут) поступилися з таким самим рахунком. Тож тепер протистояння матиме додаткові відтінки принциповості.

Цікавий факт – одразу декілька діючих тренерів та працівників «Волині» у різних вікових групах забивали «Сумам». Так, найкращим бомбардиром нашої команди у протистоянні з «Сумами» є Микола Кльоц, який вражав ворота суперників чотири рази. Старший тренер «Волині» U-19 Альберт Шахов двічі розписувався у воротах сумчан якраз на рівні Першої ліги українського чемпіонату, а лікар-масажист цієї ж команди Олександр Долиняк забивав майбутньому супернику нашої головної команди ще 40 років тому.

«Волинь» проти «Сум»: 37 матчів, 15 перемог, 9 нічиїх, 13 поразок, різниця голів 41:38.

Вдома: 19 матчів, 13 перемог, 4 нічиї, 2 поразки, різниця голів 28:7.

В гостях: 18 матчів, 2 перемоги, 5 нічиїх, 11 поразок, різниця голів 13:31.

В українських змаганнях: 8 матчів, 3 перемоги, 1 нічия, 4 поразки, різниця голів 9:10.

Вдома: 4 матчі, 3 перемоги, 1 нічия, різниця голів 4:1 (одна з перемог була технічною після неявки гостей на гру).

В гостях: 4 матчі, 4 поразки, різниця голів 5:9.

СЛОВА

Андрій Тлумак, головний тренер «Волині»: «Ми на жодного суперника не налаштовуємося із «шапкозакидуванням», кожного з них ми дуже сильно розбираємо, оцінюємо і поважаємо. Ми нікого не боїмося, але кожного суперника поважаємо, і на сьогоднішній день найважливіша гра для нас – це «Суми». Тому готуємося до гри у звичайному режимі.

У рідних стінах завжди добре грати, коли є вболівальники. Сподіваюся, що цього разу їх прийде ще більше. Тому запрошуємо та закликаємо прийти на стадіон, бо коли є підтримка, хлопцям набагато легше грати. Це є наш тринадцятий гравець, якого ми поважаємо, цінуємо і просимо прийти на стадіон».

Денис Кожанов, гравець «Волині»: «Наші голи – це успіх усієї команди, мені просто виходило завершувати атаки, які вона починала. Дай Бог, аби усе так продовжувалося, і ми забивали не по одному-два голи, а навіть більше.

У Краматорську ми не використали свої моменти. Якби забивали у першому таймі, рахунок міг бути більшим. Знаємо, що на нас чекає непроста гра, приїде важкий суперник, тому будемо відповідально підходити до цього матчу. А так – результат є, настрій хороший, і головне, щоб він не переріс у самовпевненість».

Богдан Когут, голкіпер «Волині»: «Зараз у нас дуже хороший та дружній колектив, дуже хороші тренери, які цей колектив зміцнили, тому зараз ми маємо такий результат. Ми готуємося однаково до всіх суперників, тому що Перша ліга дуже рівна – кожен кожного може обіграти. Тому тут ніякої розслабленості навіть не може й бути».

АРБІТРИ

Матч у якості головного судді обслуговуватиме Юрій Іванов з Донецької області. Нашу команду на гру чемпіонату України він виводитиме уперше. Допомагатимуть йому асистенти – Микола Близнюк та Ярослав Поважний (обидва з Харкова). Резервний арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк). Спостерігач арбітражу – Олександр Шамич (Київ).

ВІЗИТІВКА

Суперник – ПФК «Суми»

Рік заснування – 1982

Кольори клубу: біло-блакитні

Офіційний сайт: http://fc.sumy.ua/

Головний тренер: Сергій Золотницький

Поточне місце у турнірній таблиці: 8 (4 матчі, 2 перемоги, 1 нічия, 1 поразка, різниця 7:7, 7 очок)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus