USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Волинь»-«Шахтар»: напередодні матчу

23 Липня 2015 09:00
Відкриття футбольного сезону відбудеться у місті вже сьогодні. Луцьку «Волинь» на її полі знову екзаменуватиме один з лідерів українського футболу – донецький «Шахтар». Господарі поля пішли назустріч гостям, які попрохали зіграти матч на день раніше. Відтак, початок поєдинку на «Авангарді» – 23 липня о 19:00, – інформує офіційний сайт луцького клубу.

Команда Мірчи Луческу прибуде до Луцька у середу ввечері з рівненського аеропорту й мешкатиме в готелі «Україна».

«Гірники» впевнено розпочали сезон двома перемогами з однаковим рахунком 2:0. В Одесі так було виграно Суперкубок України в «Динамо», а у Львові в матчі 1 туру – Олександрію. Відзначимо, що в останньому матчі дубль на рахунку Алекса Тейшейри. Саме протистояння бразильця та екс-хрестоносця Бікфалві було одним із ключових у травневому матчі суперників, який закінчився сухою нічиєю – 0:0. Той луцький матч став на заваді планам «Шахтаря» наздогнати «Динамо» у чемпіонських перегонах.

«Волинь» вперше від 31 травня покажеться своїй публіці в Луцьку. Команда, хоч і зберегла кістяк, але дещо видозмінилася, як і її суперник. І, як сказав після матчу у Полтаві Александр Кобахідзе, лучани ще далекі від найкращої форми. Публіці на Авангарді буде цікаво побачити й новий Шахтар – без Адріано і Кости, але з кількома перспективними українськими новачками та Едуардо, який повернувся до команди.

Історія стосунків. Статистика матчів «Волині» із «Шахтарем» не оптимістична для лучан. У 26 матчах чемпіонату України «Волинь» виграла тільки тричі, шість разів фіксувалася нічия і 17 перемог було за «гірниками». Різниця забитих-пропущених – 22:58 на користь наших гостей.

Кращі бомбардири в очних зустрічах лучан та донеччан – Луіс Адріано (8 голів) та Самір Алієв (3 голи). Якщо врахувати кубкові зустрічі, то тричі у воротах «Шахтаря» «розписався» і Майкон Олівейра – одного разу у матчі чемпіонату в Донецьку та двічі в Кубку у квітні 2012 року у Луцьку.

Попередній матч.

4 травня 2015 року, Прем'єр-ліга 2014/15 (22 тур), 19:00, Луцьк, «Авангард», 10500 глядачів, +19.

ВОЛИНЬ – ШАХТАР – 0:0

Волинь (Луцьк): Шуст, Жуніч, Парцванія (Гуменюк, 54), Шабанов, Польовий (Шіш, 73), Шарпар, Політило, Бабатунде, Матей (Мемешев, 84), Бікфалві (к), Кобахідзе.

Запас: Кичак, Бабенко, Козьбан, Никитюк.

Шахтар (Донецьк): Пятов, Срна (к), Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі (Дентіньйо), Степаненко, Фред, А.Тейшейра, Д.Коста, Тайсон (Марлос, 57), Л.Адріано (Гладкий, 61)

Запас: Каніболоцький, Ордець, Коваленко, Бернард.

Арбітри матчу: Труханов (Харків) - Шлончак (Черкаси), Альохін (Хмельницький)

Попереджені: Кобахідзе (56), Шарпар (61), Шуст (77), Матей (84), Гуменюк (89, Бабатунде (89), Степаненко (16), Кривцов (52), Луіс Адріано (61), Фред (89), Дентіньйо (90+1).

Свої-чужі. Голкіпер «Волині» - Богдан Шуст, який з 2005 по 2013 роки був гравцем «Шахтаря». За «Шахтар» виступає вихованець волинського футболу В’ячеслав Шевчук.

Іншою цікавою історичною складовою є родинні зв’язки гравця Волині Сергія Кравченка. Батько Сергія, також Сергій і також півзахисник, зіграв за Шахтар 100 матчів, забив 25 голів, став володарем Кубка СРСР.

Бомбардири. «Волинь»-Кобахідзе – 1, «Шахтар»-Тейшейра – 2.

Трансляція: «2+2», коментатори – Дмитро Поворознюк та Роман Бебех.

«Молодіжки»: Команди U-21 зіграють аж у п`ятницю, 24 липня о 18.00, на стадіоні «Підшипник». Вхід вільний.

Квитки: продаються у касах «Авангарду».

Дискваліфіковані: відсутні.

Арбітр: Юрій Вакс.

Як повідомляє ресурс «football24.ua», гравці «Шахтаря» приїхали напередодні матчу в Луцьк і прогулялися містом.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фанат Показати IP 23 Липня 2015 11:44
Парвать Сахтьор !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus