USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинь» завершила перший етап чемпіонату поразкою. Огляд матчу

19 Березня 2017 21:53
Завершальний поєдинок у першій частині чемпіонату Прем’єр-ліги «Волині» випало зіграти проти одного з лідерів чемпіонату - луганської «Зорі».

Враховуючи, що остання перемога команди Віталія Кварцяного датується ще жовтнем 2016, коли з рахунком 3:0 лучани обіграли «Дніпро», пересічний вболівальник навряд чи очікував від лучан позитивного результату у грі проти «Зорі».

Наставник лучан, який після 3-матчевої дискваліфікацію нарешті мав змогу керувати діями своїх підопічних із звичного для тренерів місця, провів у стартовому складі чотири заміни: Віталія Неділька у воротах змінив Артем Кичак, Міха Горопевшек вийшов з перших хвилин у центрі захисту замість Юрія Романюка, Дмитро Задерецький змінив у старті Артема Дудіка, Олександр Чепелюк вийшов на поле «Авангарду» замість Андрія Ляшенка.

Матч розпочали з центру поля лучани і вже на першій хвилині заробили право виконати штрафний: Редвана Мемешева не за правилами зупинили захисники гостей, але подача Задерецького з флангу пролетіла над усіма гравцями, які були у штрафній «Зорі». Ще за хвилину подачу з іншого флангу виконував вже Мемешев, але капітану «Волині» у звітному поєдинку, Анатолію Діденку, вдалося лише мінімально торкнутися м’яча головою, не надто скоригувавши траєкторію його польоту.

Перший кутовий у матчі також лишився за волинянами. З правого кута пішла подача від Задерецького, але удар Сергія Логінова прийшовся точно у руки голкіпера гостей Олексія Шевченка. «Відзначилися» лучани і першою жовтою карткою: Владислав Шаповал не за правилами зупинив Денніса Бонавентуре і арбітр поєдинку Анатолій Жабченко «запалив» над захисником «Волині» жовте світло. Не відстав від свого колеги і Горопевшек, який за фол на тому ж таки Бонавентуре теж отримав жовту картку приблизно за 120 секунд після Шаповала.

Початок поєдинку був точно за лучанами. До 15-ї хвилини вони ще двічі створювали моменти біля воріт опонента: спочатку Мемешев після сольного проходу відпасував на Задерецького, але удар Дмитра заблокували захисники «Зорі», а ще за дві хвилини Дмитро вийшов на ударну позицію метрах в 10-ти від воріт, але під його удар відчайдушно кинувся Рафаель Форстер, відвівши загрозу від власних воріт.

Після такого активного старту гра потроху перейшла у більш спокійне русло. Дмитро Гречишкін наважився на удар метрів з 40, але цим тільки добавив роботи бол-бою. Гострий момент біля воріт «Волині» виник в середині тайму: Бонавентуре отримав м’яча після обрізки Діденка на своїй половині поля, але обіграти Кичака, який вчасно вийшов з воріт, нігерійцю не вдалося, а добивання від Івана Петряка прийшлося точно у кіпера лучан. Ще один момент Бонавентуре змарнував на 30-й хвилині тайму: м’яч після виносу Шевченка перелетів усіх захисників «Волині» та потрапив точно до нігерійця, але «парашутик» у виконанні форварда був засильним, перелетівши як Кичака так і ворота «Волині».

Після цього господарі знову стали більше комбінувати на половині поля суперника, але відсутність точного останнього пасу зводила нанівець усі старання. Наприкінці тайму Ігор Харатін збив Задерецького метрах у 24-х від власних воріт. Штрафний взявся виконувати досвідчений Діденко, але його удар у нижній правий кут воріт витягнув Шевченко. Мали напівмомент у першому таймі і луганчани: після подачі кутового м’яч довго літав штрафною «Волині», але жодному із гостей нанести акцентованого удару по воротах Кичака не вдалося, а от захисники лучан потужним ударом «виніс» м’яча подалі від власних володінь.

У перерві наставники обох команд вирішили обійтися без замін.

У другій половині матчу більш активними були гості. Двічі опинявся на вістрі атаки Бонавентуре, але завдати бодай якогось удару йому так і не вдалося, а на гострий простріл від Петряка жоден із його одноклубників не відгукнувся. «Волинь» же вперше дісталася до штрафної гостей через 10 хвилин після початку другого тайму. Це Мемешеву вдалося першому перехватити м’яча після серії передач і відскоків, але на лічені сантиметри Редвана випередив Шевченко.

Потому корективи у гру свого колективу вирішив внести Юрій Вернидуб, випустивши замість Петряка Желька Любеновіча, для якого цей поєдинок став 150 у складі «Зорі» (до слова для Петряка цей матч також був ювілейним, 100-м за луганський клуб). Буквально за 5 хвилин ювіляр міг би відкрити рахунок у матчі, якби не жадібність Бонавентуре: Деннісу вдалося «пошити у дурні» весь захист лучан і опинитися віч-на-віч з Кичаком. В трьох метрах від форварда ніким не прикритий перед порожніми воротами чекав на передачу Любеновіч, але, на щастя для лучан, нігерієць проігнорував одноклубника і пробив значно вище воріт лучан.

Кумедний епізод стався із першою заміною від Кварцяного. Спочатку арбітр здійняв над головою цифри 97 та 20, що означало вихід на поле Дудіка замість Задерецького, але коли вже Дмитро був на краю поля, тренерський штаб вирішив залишити його у грі, а Дудіка чекати. Все ж заміна відбулася, але з’явився Артем на полі замість Чепелюка.

Чи не найкращий свій шанс відзначитися «Волинь» отримала на 70-й хвилині. Діденко віддав на Мемешева, той увійшов до штрафної і вирішив завдати удару, який пройшов поруч зі стійкою. А зовсім поруч вільний і в очікуванні передачі стояв Дудік…

Після цього моменту команди фактично забули про центр поля, почергово розігруючи комбінації біля воріт одна одної. Реальний шанс відзначитися вчергове втратив Бонавентуре. Кичак залишив ворота і випередив гравця «Зорі», м’яч потрапив до Денніса, який по високій траєкторії відправив «круглого» точно у попереччину воріт «Волині».

До заврешення матчу лишалося трохи більше 10 хвилин, команди стали більше нервувати, ніж створювати моменти. Вже у момент, коли 4-й арбітр підійняв табличку із кількістю вказаних хвилин, Роман Никитюк необачно зіграв рукою у власному карному майданчику після удару Гегама Кадимяна. Жабченко без вагань вказав на «точку», удар з якої впевнено реалізував Форстер: 0-1.

Влаштувати фінальний штурм лучанам виявилося не до снаги, а луганчани спокійно і впевнено довели до перемоги, здавалося б нічийний, поєдинок.

Про що говорили на післяматчевій прес-конференції наставники обох команд маєте змогу прочитати ТУТ.

Нагадаємо, що тепер Прем’єр-ліга переходить у другу стадію і розділяється на дві підгрупи по 6 команд. До складу першої, яка побореться за чемпіонство та отримає право грати єврокубках, увійшли донецький «Шахтар», столичне «Динамо», луганська «Зоря», «Олександрія» з однойменного міста, ще один представник Донецька - «Олімпік» та одеський «Чорноморець».

Друга група, яка боротиметься за збереження прописки в елітному дивізіоні, включає в себе: «Сталь» з Кам’янського, полтавську «Ворсклу», «Зірку» з Кропивницького, львівські «Карпати», «Дніпро» та «Волинь».

Другий етап відбудеться у два кола в кожній шістці окремо, тобто буде зіграно 10 турів. Згідно з регламентом, очки, набрані командами на першому етапі чемпіонату, зберігаються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинь чемпіон Показати IP 19 Березня 2017 23:39
Друге коло треба було починати по нулям очків, а не зберігати, інтриги більше було б. Хіба ні???
Паша Показати IP 20 Березня 2017 06:54
Гарно грав але програв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus