USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Волиньбаскет» - володар кубка України. ФОТО

13 Травня 2013 08:01
Баскетбольний клуб «Університет-Волиньбаскет» переміг у фіналі кубку БК «Харцизьк» із рахунком 76:73, і, таким чином, уперше в своїй історії здобув цей трофей. Гра відбулася у неділю 12-ого травня у Луцьку у спорткомплексі Східноєвропейського національного університету.

У суботній півфінальній грі «Волиньбаскет» переміг нинішнього чемпіона регулярного сезону «Муссон», а «Харцизьк» здолав одеське «Торнадо». Донеччани закінчили чемпіонат вище, ніж волиняни, тому господарі мали додаткову мотивацію, аби довести, що вони не гірші. До того ж заповнений вщент спорткомплекс СНУ підганяв гравців. До речі, на шляху до кубку, окрім чемпіона, наші баскетболісти здолали і срібного призера харківський «Авантаж». Тож підопічні Сергія Смітюха, попри невдачі у чемпіонаті, сповна розібралися з основними конкурентами у кубкових протистояннях.

Початок фінальної гри для «Волиньбаскету» виявився не надто вдалим 5:14 на користь «Харцизька». Утім господарі до кінця чверті вирівняли гру вийшовши вперед 18:16. Після цього волиняни уже не дозволили супернику жодного разу протягом гри, навіть зрівняти рахунок. Хоча й у великий відрив теж не вдалося піти. Загалом це був справжній фінал, де боротьба тривала до останньої секунди поєдинку.

Другу чверть баскетболісти з Луцька провели вкрай вдало у захисті, змусивши суперника атакувати кільце з середньої і дальньої дистанції. Гості робили це не надто вдало, а на підбираннях першими здебільшого були волиняни. Тож 35:27 – закономірний результат після першої половини гри.

На початку третьої чверті суперники обмінялися подвійними трьохочковими влучними кидками. У луцької команди пішов кидок в Едуарда Федчука. У цій десятихвилинці відрив господарів від гостей сягав 9-ти очок. Утім донеччани скоротили відставання до трьох пунктів і пішли на останню перерву за рахунку 55:52.

Шквал емоцій подарувала заключна чверть. Самовіддачі у цій десятихвилинці волинянам було не займати. Попри вдалий початок 61:53, волиняни розгубили «хандекап» до кінця матчу. За 30 секунд до кінця гри «Харцизьк» відставав лише на одне очко. За рахунку 73:71 у донеччан ще був час на атаку. Гості її провели, але закінчити влучним кидком не змогли, у найвідповідальніший момент підбирання виграв центровий «Волиньбаскету» Вадим Рєка. У підсумку - 76:73 і національний кубок вперше відправляється у Луцьк.

Найрезультативнішим у складі «Університет-Волиньбаскет» став Вадим Рєка – 16 очок. У Дмитра Швагринського 10 підбирань, а Олександр Коровяков віддав 5 результативних передач.

У підсумку Олександр Коровяков став кращим нападником турніру, а Дмитро Швагринський кращим гравцем.

«Почуття позитивні, що ми здобули цю вистраждану перемогу. Готувалися три неділі. Сьогодні у нас була дуже злагоджена гра. Я думаю, що більше ніде немає такого колективу, як на Волині. Був переломний момент, коли різниця досягала одного очка. Головний тренер сказав нам: в сторону емоції. Ми їх відкинули і почали перемагати, і дійшли до перемоги до якої йшли у весь сезон», - зазначив гравець «Волиньбаскету» Дмитро Швагринський.

Головний тренер волинян Сергій Смітюх, коментуючи гру, зазначив, що перемогли його підопічні за рахунок настрою і характеру: «Це національний кубок, і будь-яка команда мала бажання виграти кубок. Кубок ми ще не вигравали і дуже хотіли виграти. Були у трьох останніх фіналах, були другими і третіми, тому перемога для нас дуже важлива. Сезон був важкий, і ми не потрапили в призери. Хотів би дуже подякувати вболівальникам, виявляється баскетбол в Луцьку потрібний, і люди його люблять, приходять і дивляться. При тому, що сьогодні і вчора була повідна неділя, багато хто був зайнятий. А зал був заповнений майже вщент».

Отож «Університет_Волиньбаскет» став переможцем кубку України, БК «Харцизьк» посів друге місце і третє у севастопольського «Муссона».


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 14 Травня 2013 09:58
Вітаю!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus